Beauty en Gezondheid

Welke voedingsmiddelen mag u niet eten als u diabetes heeft?

501views

Allereerst hou ik echt niet van het woord ‘onmogelijk’; in de regel moedigt het gebruik ervan aan om het tegenovergestelde te doen of veroorzaakt het een gevoel van angst dat iemand op de een of andere manier beperkt is.

In feite is het dieet voor diabetes behoorlijk gevarieerd, maar er zijn natuurlijk voedingsmiddelen die beter in het dieet kunnen worden beperkt, omdat ze ofwel gewichtstoename veroorzaken (en de overgrote meerderheid van de patiënten met diabetes type 2 heeft overgewicht) of sterk en snel de bloedsuikerspiegel verhogen, of bijdragen aan de verslechtering van het vetmetabolisme, enzovoort.

Yulia Sorokina, een endocrinoloog en voedingsdeskundige, vertelde ons welk voedsel je niet moet eten als je diabetes hebt.

Traditioneel wordt het afgeraden om eenvoudige (snel verteerbare, geraffineerde) koolhydraten te nemen.

suikerziekte
Foto: Pixabay

Dergelijke producten en gerechten zijn onder meer: ​​gebak, taarten, suiker, snoep, chocolade en andere zoetwaren met toevoeging van sucrose, sappen en fruitwater met toevoeging van sucrose.

Bovendien beperken ze voedingsmiddelen met complexe koolhydraten, maar die de suiker sneller en sterker verhogen, dat wil zeggen dat ze een hoge glycemische index hebben: druiven, bananen, vijgen, witte rijst, griesmeel, tarwepap, gebakken, gebakken en aardappelpuree.

Het wordt niet aanbevolen om dierlijke verzadigde vetten te consumeren: hete, pittige, gerookte snacks, gans, eend, slachtafval, vet varkensvlees, ingeblikt vlees en vis, sterke vis, vleesbouillon, reuzel, reuzel, lamsvlees, rundvlees, varkensvet, melk 3.2 % en hoger, kwark 9% vet en hoger, volvette zure room, romig ijs. Ook alcoholische dranken.

Er moet echter aan worden herinnerd dat patiënten die insuline of medicijnen krijgen die een scherpe daling van de suikerspiegel kunnen veroorzaken, altijd enkele snel verteerbare koolhydraten bij zich moeten hebben: suikerklontjes, honing, vruchtensap, glucosetabletten, siroop.

Het innemen van dergelijke koolhydraten wanneer dat nodig is, zal helpen de bloedsuikerspiegel te normaliseren en te voorkomen dat deze daalt.

Eerder vertelden we je waarom je verse groenten en fruit moet laten staan ​​als je verkouden bent.