Beauty en Gezondheid

Wetenschappers: Deze zoete vrucht verlaagt de bloedsuikerspiegel binnen enkele minuten

#image_title
485views

Bij diabetes heeft de bloedsuikerspiegel de neiging te stijgen, vooral als het verkeerde voedsel wordt geconsumeerd. Maar een heerlijke vrucht heeft, ondanks zijn zoetheid, binnen enkele minuten na consumptie het tegenovergestelde effect, waardoor de suikerspiegel wordt verlaagd.

Uit onderzoek blijkt dat rozijnen dit effect hebben. Dit is de conclusie van een studie gepubliceerd in het tijdschrift The Physician and Sportsmedicine.

Rozijnen om suiker te verminderen

De dreiging van hoge niveaus van de aangegeven indicator is het meest acuut na een maaltijd, omdat tijdens het verteren van voedsel in uw maag de bloedglucose- of suikerspiegels scherp stijgen.

Hoge bloedsuikerspiegel: 8 verboden voedingsmiddelen

In een gerandomiseerd onderzoek van 12 weken werden de effecten van regelmatige consumptie van donkere rozijnen vergeleken met alternatieve verwerkte snacks op de glucosespiegels bij 51 studiedeelnemers met diabetes type 2. Degenen die rozijnen consumeerden, hadden een significante verlaging van de glucosespiegels met 23% na een maaltijd.

De rozijnengroep zag ook een afname van 19% in nuchtere glucose en een afname van 0,12% in hemoglobine A1c (HbA1c), hoewel deze laatste resultaten geen “statistische significantie” bereikten.

De wetenschappers concludeerden dat degenen die rozijnen consumeerden, vergeleken met de groep met de alternatief verwerkte snacks, een significante verlaging van de bloeddruk hadden.

“Deze gegevens bevestigen dat rozijnen een gezond alternatief zijn voor verwerkte snacks voor patiënten met diabetes type 2”, aldus de auteurs van het onderzoek.

Ze concludeerden dat deze voedzame gedroogde vruchten een verbazingwekkende eigenschap hebben: ze verliezen niet alleen de heilzame eigenschappen van druiven, maar vergroten deze ook. De natuurlijke kracht van deze gedroogde vrucht ligt in de unieke samenstelling:

  • Potassium. Gedroogde druiven (100 g) bevatten meer dan 21% kalium – een belangrijk mineraal dat de waterbalans in het lichaam reguleert. Kalium is ook betrokken bij de overdracht van zenuwimpulsen, wat een positief effect heeft op de hersenactiviteit.
  • Med. Meer dan 16% van de honing zit in gedroogd fruit. De belangrijkste functie van dit sporenelement is het synthetiseren van hemoglobine en het verhogen van de immuniteit.
  • Mangaan. Mangaan (15%) draagt ​​ook bij aan de voordelen van rozijnen voor het lichaam. Deze component heeft een grote invloed op het functioneren van de geslachtsklieren en de hematopoëse.
  • Fosfor. Het vitale mineraal vormt een sterke celstructuur en is verantwoordelijk voor de vorming van sterke botten.
  • Vitaminen van groep B. Deze componenten hebben een gunstig effect op het lichaam: ze verbeteren het werk van het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem en het spijsverteringsstelsel.
  • Vezels. Grove voedingsvezels reinigen het lichaam van gifstoffen, genezen de darmmicroflora en verlagen de bloedsuikerspiegel.

Wat is een normale bloedsuikerspiegel voor mensen ouder dan 60 jaar?

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!