Als u problemen heeft met het hart en de bloedvaten, moet u vette vis in uw dieet opnemen. Dit product kan maximaal twee keer per week worden gegeten.
Het punt is dat vis omega-3-vetzuren bevat, die het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
Daarom is het de moeite waard om forel, haring, sardines en makreel aan je menu toe te voegen. Zalm is ook goed voor je.
Het is belangrijk op te merken dat u bij het bereiden van visgerechten geen olie of vet moet toevoegen om te voorkomen dat het gehalte aan verzadigde vetten toeneemt, wat uw gezondheid alleen maar kan schaden.
Cardioloog Igor Vidyaskin sprak hierover, meldt NEWS.ru.
De specialist voegde er in een gesprek met verslaggevers aan toe dat zoute voedingsmiddelen gecontra-indiceerd zijn voor dergelijke aandoeningen.
Hij herinnerde zich dat gezouten vis veel natrium bevat, dat vocht in het lichaam vasthoudt, tot problemen met de bloeddruk leidt en oedeem veroorzaakt.
Eerder vertelden we je hoe je vis kunt stomen.