Culinair

3 glazuur voor koekjes, cupcakes en taarten

#image_title
486views

Ben jij iemand die vaak bakt en graag maakt? Glazuur is een van de belangrijkste onderdelen van zoetwaren. Daarnaast bieden wij u 3 ontzettend lekkere toppings aan die perfect zijn ter decoratie van uw huisgemaakte lekkernijen.

Botercrème glazuur

1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur

2 kopjes poedersuiker

1 eetlepel vanille-extract

3 eetlepels room of volle melk

1/2 theelepel. zout

Klop de boter en het zout op gemiddelde snelheid tot de boter romig is. Voeg geleidelijk de suiker en de room toe. Zodra ze goed gemengd zijn, voeg je het vanille-extract toe tot je de gewenste consistentie krijgt.

Kijk beter:

Koekjesglazuur

1 kopje poedersuiker

1 eetlepel of meer als verse melk nodig is

supplementen

1/4 theelepel. vanille-extract

kleurstof voor levensmiddelen

Meng in een kom de poedersuiker met het vanille-extract en een beetje melk (voeg beetje bij beetje toe, let op de consistentie). Meng goed met een garde of vork, het moet een gladde consistentie krijgen. Als het glazuur te dik is, voeg dan meer melk toe. Voeg voedingskleurstof naar keuze toe. Gebruik een lepel of spuitzak om je koekjes te versieren en laat ze een paar uur bij kamertemperatuur drogen totdat het glazuur is uitgehard.

Opmerking: dit recept geeft je voldoende glazuur voor ongeveer 12 koekjes.

Kijk beter:

Hete fudge

Warme chocoladefudge is een heerlijke topping voor desserts, wafels en zelfs pannenkoeken.

140 gram pure chocolade (in stukjes gesneden)

20 gram cacaopoeder (gezeefd)

¼ kopje kristalsuiker

40 gram slagroom

snufje zout

40 ml water

½ theelepel vanille-extract

1,5 eetlepels boter (zacht)

125 gram glucosestroop

Doe de chocoladestukjes samen met de boter in een kom en laat het smelten in een waterbad of in de magnetron.

Voeg vervolgens in een pan op middelhoog vuur het gezeefde cacaopoeder, de suiker, de glucosestroop, de slagroom, het water en een snufje zout toe en blijf roeren. Laat 4 tot 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract en het gesmolten chocolademengsel toe en roer tot het glad en romig is. Dan is het klaar voor gebruik.