Culinair

3 redenen waarom je de bouillon niet met water mag verdunnen: professionele koks zijn tegen

#image_title
487views

Bouillon is de basis die wordt gebruikt bij de bereiding van diverse soepen, sauzen en andere gerechten.

Maar je moet er niet vanuit gaan dat huisvrouwen nooit vragen hebben over bouillon. Misschien wel de meest voorkomende is: “Kan de bouillon worden verdund met water?”

Vandaag zullen we proberen er een alomvattend antwoord op te geven.

Eerlijk gezegd lijkt een dergelijke actie in de ogen van vooraanstaande culinaire meesters op echte godslastering, en dit is waarom.

Bouillon
Foto: © Belnovosti

Ten eerste gaat de bouillon verdund met ruw water snel achteruit, omdat de vloeistof niet aan een warmtebehandeling is onderworpen en de micro-organismen die zich daarin bevinden, eenmaal in een warm voedingsmedium, zich actief beginnen te vermenigvuldigen.

Ten tweede wordt deze actie gevolgd door een verslechtering van de smaak van het product. De bouillon wordt vanzelfsprekend flauw, onverzadigd en zwak.

En ten derde neemt de concentratie van voedingsstoffen in de bouillon af.

Om dit te voorkomen, giet u altijd extra water in de pan en kookt u het gerecht gedurende 2-3 uur op laag vuur, zodat de vloeistof niet te snel kookt.

Eerder deelden we een recept voor een snack die lekkerder is dan wit en chebureks.