Culinair

Aardappel-Franse taart bereiden: het blijkt zacht en heel zacht – huisvrouwen merken dit op

581views

Deze taart is erg zacht dankzij de slagroom, die moet worden gebruikt om een ​​echt smakelijke en smakelijke traktatie te krijgen.

Het proces van het bereiden van het aardappelgerecht zelf is zo eenvoudig mogelijk.

Ingrediënten

  • aardappelen – 700 g;
  • uien – 200 stuks;
  • knoflook – 2 teentjes;
  • bladerdeeg zonder gist – 500 g;
  • dooier – 1 stuk;
  • water – 2 eetl. l.;
  • zware room – 250 ml.

Daarnaast moet je wat gemalen peper, zout en een paar takjes van je favoriete kruiden klaarmaken.

Hoe maak je aardappeltaart

Wortelgroenten moeten worden geschild en in dunne plakjes worden gesneden en vervolgens een paar minuten in koud water worden bewaard.

Aardappel
Foto: © Belnovosti

Hierna moeten de plakjes worden gedroogd met keukenpapier.

De greens moeten worden gehakt en de knoflook moet door een pers worden gehaald. Het is raadzaam om de ui in dunne halve ringen te snijden.

Al deze componenten moeten worden gemengd, peper en zout.

Vervolgens moet het bladerdeeg in twee delen worden verdeeld en uitgerold.

Een grotere laag deeg moet in een ovenschaal worden geplaatst en de vulling moet er bovenop worden geplaatst.

Vervolgens moet het werkstuk worden bedekt met een tweede laag deeg.

De dooier moet met water worden geslagen en vervolgens worden ingevet met het deeg.

De eerste 25 minuten moet de cake op 200 graden worden gebakken.

Het gerecht moet nog 10-15 minuten op 180 graden worden bewaard.

Vervolgens is het raadzaam om met een scherp mes de bovenste laag deeg af te snijden, warme slagroom over de vulling te gieten en vervolgens af te dekken met de gesneden bovenkant.

Zodra de taart is afgekoeld, kan deze worden geserveerd.

Eerder vertelden we je hoe je kaasgelei-taart met zure room maakt.