Er wordt al meer dan een generatie gedebatteerd over het geheim van het maken van de perfecte espresso. Nu hebben wetenschappers eindelijk een einde gemaakt aan deze geschillen en verzekeren ze dat ze erin zijn geslaagd dit mysterie op te lossen en een geheim ingrediënt hebben geïdentificeerd dat de drank ongelooflijk lekker en dik maakt. Dit schrijft The Guardian.

Volgens onderzoekers ligt het geheim van het maken van de perfecte espresso in slechts één stap die moet worden uitgevoerd voordat de bonen worden gemalen.

Koffieliefhebbers maken deze fouten voortdurend zonder de gevaarlijke gevolgen te vermoeden

De wetenschappers ontdekten dat tijdens het malen van de bonen in een koffiemolen de wrijving tussen de bonen elektriciteit creëert, waardoor de deeltjes aan elkaar blijven plakken. Slechts één handeling kan echter de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit verminderen, waardoor de hoeveelheid koffieverspilling wordt verminderd en de smaak verbetert.

Maar wat het geheim is van het bereiden van een perfecte kop espresso, leer je op jenata.blitz.bg