Culinair

Aromatische appelpannenkoekjes bereiden: een uitstekende optie voor een smakelijk en voedzaam ontbijt

#image_title
485views

Appels zijn gezonde en smakelijke vruchten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Velen zijn gewend aan het koken van taarten of taarten met de toevoeging van dergelijk fruit.

Maar het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het recept voor luchtige appelpannenkoekjes, wat een uitstekend ontbijtgerecht kan zijn.

Het kookproces is zo eenvoudig mogelijk.

Pannekoeken
Foto: © Belnovosti

Welke producten zijn nodig

Voor 2 appels heb je nodig:

  • bloem – 160 g;
  • kefir – 250 ml;
  • eieren – 2 stuks;
  • suiker – 2 el. l.;
  • frisdrank – 1/2 theelepel;
  • zout – 1 snuifje.

Hoe appelbeignets te maken

Appels moeten worden gewassen, geschild en in kleine blokjes gesneden.

Meng in een aparte kom de eieren met zout en suiker. Voeg vervolgens een mengsel van kefir en frisdrank toe aan het mengsel. Voeg geleidelijk gezeefde bloem toe aan het deeg.

Aan het einde kun je appels aan het deeg toevoegen.

Je moet de pannenkoeken bakken in een voorverwarmde koekenpan met olie.

Je kunt de traktatie serveren met zure room en poedersuiker.

Eerder vertelden we je hoe je zoete boekweitpannenkoekjes maakt.