Culinair

Bananen in beslag koken: een recept voor een interessant dessert – je zult je vingers aflikken

#image_title
473views

Ben je de snoepjes, koekjes, peperkoek en taarten beu? Wil je thee drinken met een andere lekkernij?

Er is een dessert dat de meeste zoetekauwliefhebbers zeker moeten proberen.

We hebben het over een gerecht genaamd ‘bananen in beslag’.

Het gerecht bestaat uit kleine “taartjes” met een delicate fruitvulling.

bananen
Foto: © Belnovosti

De delicatesse onderscheidt zich door zijn ongelooflijk smakelijke uiterlijk, heldere smaak en pracht. Huishoudens en gasten zullen blij zijn met dit dessert.

Recept voor bananen in beslag

Neem vijf bananen, pel ze en snijd het vruchtvlees in plakjes. Het is wenselijk dat de vrucht behoorlijk hard is. Als de bananen zacht zijn, is het onwaarschijnlijk dat je een normaal dessert kunt bereiden.

Maak vervolgens een diepe container klaar, breek er een ei in, giet 100 ml melk, voeg een eetlepel kristalsuiker en een snufje zout toe.

Meng de inhoud van de kom grondig en begin geleidelijk de gezeefde bloem erin te gieten. In totaal heb je zes eetlepels bulkproduct nodig.

Zodra er een homogene massa uitkomt, moet je er het volgende mengsel aan toevoegen: een theelepel azijn en een halve theelepel frisdrank.

Het resultaat is een beslag waarin je alle stukjes banaan moet dopen.

Het dessert moet gefrituurd zijn. Houd er rekening mee dat elke “taart” zeer snel klaar zal zijn.

Eerder vertelden we je hoe je snel zachte ricotta-cheesecakes in een koekenpan kunt bereiden.