Culinair

Broodjes met bijzondere vulling: deze smaak vergeet je zeker niet

485views

Meestal worden fruit en gedroogd fruit, jam en conserven, gecondenseerde melk en andere lekkernijen gebruikt als vulling voor zelfgemaakt gebak, als we het over snoep hebben.

Er zijn vast maar weinig mensen die gehoord hebben van broodjes met halva. De gebakken producten zijn erg smakelijk en aromatisch.

Expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie Yulia Arkhipova, een kok en bakker van de vierde klasse, vertelde hoe je broodjes met halva bakt.

Vereist:

  • Zonnebloemhalva – 200 gr;
  • boter – 50 g;
  • klaar deeg.

Hoe koken

De eenvoudigste manier is om kant-en-klaar deeg voor dit recept in de winkel te kopen.

Bakkerij
Foto: © Belnovosti

1. Maal de halva fijn, smelt de boter en laat hem afkoelen.

2. Het deeg moet in gelijke delen worden verdeeld en in rechthoekige, identieke lagen worden gerold.

3. Verdeel de halva in twee gelijke delen, vet de lagen in met boter en bestrooi met halva, en rol ze op tot rolletjes.

4. De afgewerkte rollen moeten in meerdere gelijke delen worden gesneden – toekomstige broodjes.

5. Bedek een bakplaat met perkament, vet in met plantaardige olie en leg de afgewerkte “pucks” deeg uit met halvicha-vulling.

6. Laat de broodjes 20-25 minuten op een warme plaats staan, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als het deeg is gerezen, vet de bovenkanten in met plantaardige olie, bestrooi ze met suiker en zet ze 20-25 minuten in de oven.

Eerder vertelden we je hoe je roerei in avocado kookt.