Culinair

Broodjes met sprot voor het nieuwe jaar 2025 – 20 lekkerste fotorecepten

#image_title
480views

Broodjes met sprot zijn een eenvoudig maar erg lekker tussendoortje. Omdat kleine goudkleurige visjes bij veel gerechten passen, kunnen sandwiches worden bereid met zwart of wit brood, diverse groenten, kazen en smeersels. Dankzij een groot aantal recepten met verschillende kookopties kunt u ze vinden.

Op knoflooktoast van roggebrood

Hoewel het voorgerecht eenvoudig te maken is, zal het niet alleen liefhebbers van pittige gastronomische knoflooksensaties aanspreken. Voor de voorbereiding heb je nodig:

  • 8 sneetjes roggebrood;
  • 8 stuks sprot in olie;
  • 60 ml geurloze plantaardige olie;
  • 6 teentjes knoflook;
  • grof zout en verse dille – naar smaak.

Volgorde van acties:

  1. Giet de olie in een kleine kom en haal de helft van de teentjes knoflook door een pers, meng alles en laat 20-30 minuten staan.
  2. Snijd elk sneetje brood in de lengte doormidden, zodat er één vis op past.
  3. Giet de met knoflookaroma verzadigde olie in een koekenpan, verwarm goed en bak het brood erin.
  4. Leg de afgewerkte croutons op keukenpapier om overtollige olie te absorberen en bestrooi met grof zout.
  5. Als de stukjes brood zijn afgekoeld, leg je er een goudvis, een stengel dille en een klein stukje knoflookteentje op.

Met sprot en avocado

Het zijn nieuwe sandwiches, maar ze zien er niet alleen smakelijk uit, maar smaken ook nog eens heerlijk dankzij de originele combinatie van producten. Om dit tussendoortje te maken heb je nodig:

  • 8 sneetjes brood;
  • 200 g sprot;
  • 1 avocado;
  • 2 middelgrote zoetzure groene appels;
  • 20 ml olijfolie;
  • 20 g groene uien;
  • 15 ml balsamicoazijn;
  • zout peper.

Voortgang:

  1. Bruine sneetjes brood in een droge koekenpan, of in een broodrooster of oven. Terwijl ze nog heet zijn, ga je eroverheen met een siliconenborstel gedrenkt in olie.
  2. Snij de avocado in de lengte door, verwijder de pit en snijd elk plakje in 16 plakjes.
  3. Schil elke appel, snijd hem doormidden, verwijder de zaaddoos en snijd elke appel in 8 dunne plakjes.
  4. Leg afwisselend 4 plakjes avocado en appel op het brood. Breng op smaak met peper en zout, leg de sprot erop en bestrooi met gehakte uienveren.

Met sprot, tomaten, ei en citroen

Om niet alleen smakelijke, maar ook mooie sandwiches met sprot voor het nieuwe jaar te bereiden, moet je het volgende nemen:

  • 1 Frans stokbrood;
  • 190 g sprot;
  • 2 eieren;
  • 150 g tomaten;
  • ½ citroen;
  • 30 g mayonaise;
  • verse peterselie – voor serveren.

Hoe koken:

  1. Maak van het stokbrood mooie stukken met een diagonale snede en bak ze een beetje bruin in de oven. Kook de eieren hard.
  2. Snijd eieren en tomaten in plakjes, citroen in halve cirkels.
  3. Vet de roze croutons in met mayonaise, leg er een plakje tomaat, een ei en een schijfje citroen op en strooi erop. Versier de afgewerkte sandwiches met peterselie.

Toast met sprot, groenten en eieren

Als er na het koken nog een paar gekookte eieren over zijn, kun je ze aan het werk zetten door een eenvoudige maar smakelijke snack te bereiden. De verhoudingen van alle ingrediënten zijn als volgt:

  • 4 sneetjes witbrood;
  • 2 hardgekookte eieren;
  • 100 g tomaat;
  • 100 komkommers;
  • 180 g sprot;
  • 55 g mayonaise;
  • 2 teentjes knoflook;
  • dille, witte en zwarte sesamzaadjes.

Voorbereiding:

  1. Vorm het brood zoals op de foto en bak het in een koekenpan zonder olie.
  2. Haal de eieren door een fijne rasp. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de tomaat in plakjes.
  3. Teken op elk bereid stuk gebakken brood een net met mayonaise en verstop het achter eierschaafsel.
  4. Leg vervolgens de sprot, komkommer en tomaat er mooi bovenop. Garneer met kruiden en sesamzaadjes.

Sandwiches met zwart brood en sprot

Dit eenvoudige voorgerecht is al sinds de tijd van de USSR bekend bij huisvrouwen, zelfs nu vliegt het in een oogwenk van de nieuwjaarstafel. Om dit te doen, moet u het volgende nemen:

  • 1 zwart brood;
  • 200 g sprot in olie;
  • 2 kippeneieren;
  • 1 verse tomaat;
  • 30 ml plantaardige olie;
  • 30 ml mayonaise;
  • 2 teentjes knoflook;
  • groen.

Kook methode:

  1. Maak het brood met een scherp mes plat in plakjes, die diagonaal doormidden worden gesneden. Bak de resulterende stukken in olie en rasp heet met een gesneden teentje knoflook.
  2. Kook hardgekookte eieren, rasp ze en meng met mayonaise. Snij de tomaat in halve cirkels.
  3. Vet de crouton in met ei-mayonaisepasta, leg de tomaat, vis en kruiden erop.

Broodjes met sprot en gebakken ei

Om zo’n eenvoudig maar zeer smakelijk tussendoortje te maken, heb je voor 8 porties nodig:

  • 8 sneetjes brood;
  • 4 eieren;
  • 8 slablaadjes;
  • 150 g sprot;
  • 40 g boter;
  • 15 ml plantaardige olie;
  • 1 teentje knoflook;
  • zout, peper, kruiden.

Volgorde van werkzaamheden:

  1. Spoel de salade af onder koud stromend water en leg hem op een handdoek om de bladeren te drogen.
  2. Verhit plantaardige olie in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook in verschillende stukken en bak het, vis het eruit en verwijder het.
  3. Breek de eieren in een diepe kom, voeg zout en peper toe, klop een beetje tot een gladde massa en giet het in een koekenpan met hete knoflookolie. Bak, krachtig roerend, zodat de massa de tijd heeft om uit te harden.
  4. Besmeer de sneetjes brood met boter, leg er vervolgens een blaadje sla op en daarop de gebakken eieren en sprot. Strooi er een beetje gehakte kruiden over.

Voorgerecht met kaas en sprot voor het nieuwe jaar 2025

Voor deze broodjes kun je beter brood met koriander als basis nemen, maar mocht dit niet voorhanden zijn, dan kun je dit vervangen door Borodinobrood. De verhoudingen van alle noodzakelijke ingrediënten zijn als volgt:

  • 8 sneetjes brood;
  • 16 sprotin;
  • 1 tomaat;
  • 120 g harde kaas;
  • 50 g mayonaise;
  • 10 g knoflook;
  • groen – voor decoratie.

Kook methode:

  1. Rasp de kaas op een fijne rasp, druk de knoflook erin door een pers en breng op smaak met mayonaise. Snij de tomaat in plakjes. Was en droog de greens.
  2. Snijd het brood diagonaal in driehoekige plakjes, vet ze in met kaas en knoflookpasta, leg er een schijfje tomaat op en strooi erop. Maak het koken af ​​met een takje dille.

Recept met eierpannenkoekjes en komkommer

Deze versie van sprotsandwiches verschilt van de vorige doordat eieren in het recept worden gebruikt. Ze worden niet gekookt of gebakken; ze worden gebruikt om pannenkoeken te maken. Om deze snack te bereiden, heb je nodig:

  • 1 toastbrood;
  • 3 eieren;
  • 60 ml melk;
  • 1 blik sprot;
  • zout peper;
  • 1 verse komkommer.

Volgorde van werkzaamheden:

  1. Zet twee koekenpannen klaar en verwarm deze: één met een antiaanbaklaag en de andere op de grill.
  2. Klop de eieren met melk, zout en kruiden.
  3. Bak vervolgens de sneetjes toastbrood aan één kant in een grillpan, doop vervolgens de ongebakken kant in het eimengsel en bak aan deze kant in een andere koekenpan.
  4. Hierna hoeft u alleen nog maar de sprot en plakjes komkommer op de voorbereide plakjes te leggen.

Knoflookcroutons van witbrood met sprot

Meestal worden sandwiches met sprot gemaakt van Borodino of ander zwart brood, maar ze zijn ook heerlijk op plakjes tarwemeel. Voor deze optie moet je het volgende voorbereiden:

  • 1 gesneden toastbrood;
  • 140 g sprot;
  • 1 komkommer;
  • 50 ml plantaardige olie;
  • 2-3 teentjes knoflook;
  • zout, specerijen en kruiden.

Bereidingsstappen:

  1. Druk de knoflook door een pers in de plantaardige olie, voeg de kruiden toe, meng en laat een tijdje staan ​​zodat de olie alle aroma’s absorbeert.
  2. Vet de stukjes brood in met een siliconenborstel en plaats ze in de oven op een rooster tot ze goudbruin zijn.
  3. Leg enkele vissen en een schijfje komkommer op de voorbereide croutons. Voordat u op de nieuwjaarstafel serveert, bestrooit u met fijngehakte kruiden.

Eenvoudige broodjes met sprot

Het is niet nodig om brood voor snacks met warmte te behandelen, en je kunt het snel zonder brood maken. Om dit te doen, moet u het volgende nemen:

  • 1 wit gesneden brood;
  • 1 blik sprot;
  • 2-3 ingelegde komkommers;
  • 2-3 gekookte eieren;
  • mayonaise – naar smaak.

Stapsgewijze voorbereiding:

  1. Snijd komkommers en eieren in plakjes.
  2. Bestrijk de gesneden sneetjes brood met een fijne maas mayonaise, leg er een cirkel eieren en komkommer op en sprot erop. Een eenvoudig aperitief voor de vakantietafel is klaar.

Nieuwjaarsvoorgerecht met verse wortelen en sprot

Om heerlijke en sappige sandwiches met sprot en verse wortels te bereiden, moet je het volgende bereiden:

  • 1 Borodino-brood;
  • 1 blikje sprot;
  • 100 g verse wortels;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 40 g mayonaise;
  • zout, kruiden en dilletakjes ter decoratie.

Hoe koken:

  1. Haal de geschilde wortels en knoflookteentjes door een fijne rasp. Kruid de groenten lichtjes met peper en zout en breng op smaak met mayonaise.
  2. Snij het brood in rechthoekige sneetjes, bedek elk broodje met een laag wortelspread, leg er sprot op en een takje dille.

Met rode ui en verse komkommer

Op deze nieuwjaarsbroodjes 2025 zit rode sla. Indien gewenst kan de smaak verzacht worden door kort te marineren in een mengsel van water en azijn.

Lijst met ingrediënten:

  • 1 gesneden brood;
  • 1 blikje maaltijd;
  • 1 gekookt kippenei;
  • 2 verse komkommers;
  • 50 g roomkaas;
  • 1 rode ui.

Bereid je als volgt voor:

  1. Bak de sneetjes brood bruin in een droge koekenpan, hiervoor kun je het beste een grillpan gebruiken.
  2. Schil de ui en het ei, snijd ze in dunne plakjes.
  3. Bestrijk de voorbereide stukjes brood met roomkaas (in plaats daarvan kunt u boter of mayonaise gebruiken). Leg vervolgens een cirkel met eieren, uien en een paar sprot.
  4. Maak het voorgerecht af met een lange dunne reep verse komkommer, een gedraaide spiraal en groene blaadjes (peterselie, basilicum).

Broodjes met gepocheerd ei, avocado en sprot

Dit recept kan een nieuwjaarsvariant van Eggs Benedict worden genoemd voor aanhangers van goede voeding. Natuurlijk zal het moeilijk zijn om zo’n aperitief voor een groot gezelschap te bereiden, maar voor een feest in familiekring is het precies goed.

Lijst met snackcomponenten:

  • 2 eieren;
  • 2 sneetjes volkoren ongezuurd brood;
  • 1 avocado;
  • sprot en groen.

Hoe doe je:

  1. Zet een kleine pan met water op het vuur tot het kookt. Schil ondertussen de avocado, snij deze in dunne plakjes, leg ze op sneetjes brood en beleg met sprot.
  2. Voeg een beetje zout toe aan het kokende water, roer met een lepel tot een trechter, klop het ei erin en kook gedurende 2 minuten. Gebruik een schuimspaan om het ei op de sandwich te scheppen en herhaal dit met het tweede ei.

Garneer voor het serveren met verse waterkers of andere kruiden.

Heerlijke broodjes met sprot en gesmolten kaas

Om zo’n snack voor het nieuwe jaar te bereiden, moet je eerst kopen:

  • 1 brood roggemeel;
  • 1 blik sprot;
  • 1-2 kleine verse komkommers;
  • 100 g smeltkaas;
  • 1-2 teentjes knoflook;
  • 40 ml mayonaise;
  • veren van verse groene uien en takjes dille.

Bereidingsstappen:

  1. Snijd het brood met een scherp mes in plakjes van 1-1,5 cm dik (je kunt meteen een gesneden brood nemen).
  2. Plaats de smeltkaas 20-30 minuten in de vriezer en rasp vervolgens de bevroren kaas op een fijne rasp, meng met mayonaise, knoflook geperst door een pers en fijngehakte groene uien.
  3. Bestrijk elk stuk brood met een laagje kaasmengsel en leg er een goudkleurige vis op.
  4. Versier de sandwiches met dunne plakjes komkommer, in een roos gerold en een takje dille.

Voorgerecht op toast met knoflooksaus

Zelfs het brood van gisteren kan worden omgezet in sandwiches voor de nieuwjaarstafel, hiervoor moet je een heerlijke saus bereiden, bijvoorbeeld knoflook met kruiden. Tijdens het voorbereidingsproces heeft u nodig:

  • 1 brood van gisteren;
  • 180 g sprot;
  • 3 middelgrote ingelegde komkommers;
  • 140 g mayonaise;
  • 50 ml plantaardige olie;
  • knoflook en dille naar smaak.

Voortgang:

  1. Bak het brood, in plakjes gesneden van maximaal 1,5 cm dik, in een koekenpan met boter. Plaats hete croutons op een papieren servet zodat het overtollige olie absorbeert.
  2. Meng voor de saus mayonaise met fijngehakte dille en gehakte (door een pers of op een rasp) knoflook. Snijd de ingelegde komkommers met een dunschiller in dunne, lange plakjes.
  3. Bestrijk de croutons met een laagje saus, waarop de sprot en plakjes komkommer liggen.

Heerlijke nieuwjaarsbroodjes

Het hoogtepunt van dit voorgerecht is de spread die de stokbroodplakken en sprot aan elkaar bindt. Het kan ook worden gebruikt als vulling voor taartjes, en als je sandwiches maakt, heb je het volgende nodig:

  • 1 Frans stokbrood;
  • 1-2 gekookte wortels;
  • 2 gekookte eieren;
  • 2-3 ingelegde komkommers;
  • 160 g ingeblikte sprot;
  • mayonaise en groen.

Volgorde van acties:

  1. Maal wortels, eieren en komkommers met een middelfijne rasp. Snijd de greens. Meng alles door elkaar en breng op smaak met mayonaise.
  2. Snijd het stokbrood in plakjes, bestrijk elk stuk met de voorbereide vulling en leg er een vis op.

Met dit principe kun je andere vulmogelijkheden maken, bijvoorbeeld met krabsticks, kaas en andere producten.