Culinair

Chocolade Oranje Franse Toast

#image_title
482views

Als je van je gezin een echt feest wilt maken, dan moet deze chocolade-oranje wentelteefjes bij jou op tafel staan.

Chocolade-sinaasappel-wentelteefjes Ingrediënten:

4 dikke plakken panettone

2 eetlepels marmelade

40 g pure chocolade, in stukjes gebroken

3 eieren

300 ml volle melk

1 theelepel vanille-extract

1 sinaasappel, geschild en in plakjes gesneden

¼ theelepel gemalen kaneel

2 eetlepels boter

2 eetlepels ahornsiroop

poedersuiker, om te bestrooien

yoghurt of crème fraîche voor erbij

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven tot 140 graden. Snijd met een klein, scherp mes een vakje in de zijkant van elk dik plakje panettone, schep er een kwart van de marmelade in en stop een kwart van de chocolade in elk vakje.

Klop de eieren, melk, vanille, sinaasappelschil en kaneel in een ondiepe kom. Doop elk sneetje brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide zijden volledig bedekt zijn.

Smelt ½ eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg een geweekt sneetje brood in de pan en bak het goudbruin en knapperig, ongeveer 2-3 minuten per kant. Herhaal met de overige plakjes. Houd de toastjes warm in een lage oven terwijl je de volgende bakt. Voeg indien nodig meer boter toe.

Doe de sinaasappelplakken in een pan met de ahornsiroop en verwarm op laag tot middelhoog vuur tot ze wat van hun sap vrijgeven. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en beleg met de yoghurt, sinaasappelschijfjes en warme ahorn-sinaasappelsiroop.