Culinair

De geheime formule voor het koken van pasta: ik wed dat je het bijgerecht al eerder verkeerd hebt gekookt?

#image_title
559views

Tegenwoordig is pasta een van de meest populaire soorten bijgerechten, die samen met aardappelen een leidende positie inneemt.

Ondanks de populariteit van pasta weten veel huisvrouwen niet hoe ze het op de juiste manier moeten koken en maken ze fouten die de pasta in een onsmakelijke brok veranderen.

Door de juiste pasta te kiezen en de basisaanbevelingen op te volgen, kunt u een werkelijk heerlijk bijgerecht bereiden.

Bij het koken van pasta is het belangrijk om de juiste hoeveelheid water en het juiste gewicht pasta te kiezen.

Pasta
Foto: © Belnovosti

Om dit te doen, gebruiken ervaren huisvrouwen al lang een formule die helpt bij het bepalen van de optimale waarden voor deze parameters: “1000-100-10”.

Volgens bovenstaande waarden heeft u voor het bereiden van de lunch of het diner 1 liter water, 100 gram pasta en 10 gram zout nodig.

Als je je aan de aangegeven verhoudingen houdt, krijg je ongetwijfeld niet alleen smakelijke, maar ook mooie pasta die niet aan elkaar plakt.

En nog een belangrijk punt: je mag hoorns en spaghetti pas in het water gooien nadat het gekookt is.

Eerder deelden we al een recept voor een heerlijke eiwitomelet met kaas.