Probeer dit recept voor gepocheerde, besprenkeld met met kaneel doordrenkte rode wijn. Dit vetarme dessert is perfect voor de nieuwjaarsvakantie.
Benodigde ingrediënten voor gepocheerde peren:
1 vanillestokje
1 fles rode wijn
225 g poedersuiker
1 kaneelstokje, gehalveerd
een takje verse tijm
6 peren, geschild maar heel met intacte steel
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap de zwarte zaadjes eruit en doe het in een grote pan met de wijn, suiker, kaneel en tijm. Snijd elk stuk peul in drie lange dunne reepjes, doe ze in de pan en doe ze in de peren.
Pocheer de peren gedurende 20-30 minuten en zorg ervoor dat ze bedekt zijn met de wijn. De kooktijd hangt grotendeels af van de rijpheid van de peren; ze moeten helemaal gaar zijn als je er met een cocktailprikker in prikt.
Haal de peren uit de pan en kook de vloeistof tot de helft, zodat deze stroperig wordt. Serveer elke peer met de afgekoelde siroop, een vanillestokje, een kaneelstokje en een takje tijm.