Culinair

Een hartige zoete aardappelsalade

#image_title
475views

Wil je iets vers eten, maar tegelijkertijd vullend? Deze is perfect voor jou omdat hij verse groenten bevat, maar ook zoete aardappel, die gezond is en je lang een vol gevoel geeft.

Benodigde producten voor de zoete aardappelsalade:

750 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel zeezoutvlokken

2 eetlepels extra vergine olijfolie

gemalen zwarte peper naar smaak

120 rucola of babyspinazie

⅓ kopje pijnboompitten

¼ kopje granaatappelpitjes

120 gram zachte geitenkaas

¼ kopje rode ui, fijngehakt

voor de balsamicovinaigrette:

60 ml extra vergine olijfolie

40 ml balsamicoazijn

3 eetlepels korrelige mosterd

2 eetlepels honing

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Giet de zoete aardappelblokjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en zeezoutvlokken. Meng goed en plaats de bakplaat in de oven en bak gedurende 50 minuten of totdat de zoete aardappel aan de buitenkant goudbruin en zacht is.

Meng voor de dressing de balsamicoazijn, olijfolie, mosterd en honing in een klein potje. Sluit het deksel en schud krachtig om te combineren.

Doe de pijnboompitten in een kleine pan en rooster ze 4-5 minuten in de oven op de bovenste plank. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden. Nadat u ze uit de oven heeft gehaald, doet u ze onmiddellijk in een kom, zodat ze niet verder garen in de hete pan.

Zodra de zoete aardappel gebakken is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Om de salade samen te stellen, doe je de gewassen en gedroogde rucola in een grote slakom. Leg de in blokjes gesneden zoete aardappel en de in dunne plakjes gesneden rode ui erop. Giet de balsamicovinaigrette erbij en meng door elkaar.

Schep het geheel op een serveerschaal, garneer met verkruimelde geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en granaatappelpitjes en serveer onmiddellijk.