Culinair

Een klassiek Caesarsaladerecept uit 1924

#image_title
491views

Cesar Cardini is een beroemde Italiaanse chef-kok die in 1920 zijn land verliet op zoek naar de Amerikaanse droom. Maar de weg vanuit Amerika bracht hem naar Mexico, waar hij zijn eigen restaurant opende. In 1924 creëerde hij naar hem vernoemd. Deze salade werd door zijn personeel bereid om snel aan de klanten (voornamelijk Amerikanen) te serveren voordat het hoofdgerecht arriveerde.

Ingrediënten voor Caesarsalade:

5 geperste teentjes knoflook

4 eetl. olijfolie

sap van 1 citroen

2 eetlepels. Worcestershire saus

1 eetl. mosterd

1,5 eetl. witte wijn azijn

4 eieren

2 dikkere sneetjes zelfgebakken brood

2 eetlepels. olijfolie

100 g prosciutto

sla blaadjes

50 g Parmezaanse kaas

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Snijd het brood in blokjes en besprenkel met olijfolie, zout en bestrooi met gemalen zwarte peper. Bak de sneetjes brood in 15 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen.

Grill de prosciutto gedurende 3 minuten tot hij knapperig is. Pureer de knoflook met de overgebleven olijfolie en voeg het citroensap, de saus, de mosterd en de azijn toe en meng goed. Voeg vervolgens de hardgekookte eierdooiers toe aan de salade en meng nog een keer.

Serveer de Caesarsalade op de gekruide slablaadjes. Voeg de broodblokjes, prosciutto en Parmezaanse kaas toe en bestrooi met gemalen zwarte peper.