Culinair

Een lekkerdere pistache tiramisu heb je nog nooit gehad

#image_title
462views

Verras je gasten met deze met pistachevulling. Dit is het perfecte dessert voor uw feesttafel.

Benodigde ingrediënten voor tiramisu met pistachevulling:

3 eieren

100 g poedersuiker

250 g mascarpone

2 eetlepels marsala

150 ml room

5 eetlepels pistacheroompasta

200 ml sterke zwarte koffie

75 ml amaretto

300 g biscuitgebak

25 g gehakte pistachenoten

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Bekleed de bodem en zijkanten van een schaal met bakpapier. Klop de eierdooiers en de suiker stijf. Voeg de mascarpone en marsala toe en klop opnieuw gedurende ongeveer 3 minuten om te combineren.

Klop de room en 3 eetlepels pistachenoten in een aparte kom tot het mengsel zijn vorm behoudt en voeg dan toe aan het mascarponemengsel. Maak de gardes schoon en klop de eiwitten in een derde kom tot stijve pieken en spatel ze door het pistache-mascarponemengsel. Op een koele plaats bewaren.

Klop de koffie, de amaretto en 2 eetlepels pistachenoten door elkaar in een ondiepe schaal. Doop het biscuitgebak aan beide kanten kort in het mengsel en leg vervolgens een enkele laag op de bodem van de vorm. Schep een derde van de vulling erin en herhaal het proces twee keer, waarbij je de spons en de vulling afwisselt.

Zet 3-4 uur of een nacht in de koelkast. Breng over naar een serveerschaal en bestrooi met pistachenoten.