Verras je gasten met deze met pistachevulling. Dit is het perfecte dessert voor uw feesttafel.
Benodigde ingrediënten voor tiramisu met pistachevulling:
3 eieren
100 g poedersuiker
250 g mascarpone
2 eetlepels marsala
150 ml room
5 eetlepels pistacheroompasta
200 ml sterke zwarte koffie
75 ml amaretto
300 g biscuitgebak
25 g gehakte pistachenoten
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Bekleed de bodem en zijkanten van een schaal met bakpapier. Klop de eierdooiers en de suiker stijf. Voeg de mascarpone en marsala toe en klop opnieuw gedurende ongeveer 3 minuten om te combineren.
Klop de room en 3 eetlepels pistachenoten in een aparte kom tot het mengsel zijn vorm behoudt en voeg dan toe aan het mascarponemengsel. Maak de gardes schoon en klop de eiwitten in een derde kom tot stijve pieken en spatel ze door het pistache-mascarponemengsel. Op een koele plaats bewaren.
Klop de koffie, de amaretto en 2 eetlepels pistachenoten door elkaar in een ondiepe schaal. Doop het biscuitgebak aan beide kanten kort in het mengsel en leg vervolgens een enkele laag op de bodem van de vorm. Schep een derde van de vulling erin en herhaal het proces twee keer, waarbij je de spons en de vulling afwisselt.
Zet 3-4 uur of een nacht in de koelkast. Breng over naar een serveerschaal en bestrooi met pistachenoten.