Culinair

Een steak van restaurantkwaliteit bereiden: 3 trucs – zo bereidt een chef-kok een gerecht

#image_title
473views

Biefstuk is een van de gerechten die velen thuis graag zouden willen leren koken.

Soms lijkt het echter dat het bereiden van kwaliteitsvlees te moeilijk is.

Maar als je enkele geheimen kent, zal het niet moeilijk zijn om zelf een hoogwaardige steak van restaurantkwaliteit te bereiden.

Welke trucs zijn de moeite waard om te weten?

Verwarm het vlees voor het koken

Niet iedereen weet dat het het beste is om vlees te bakken dat de tijd heeft gehad om in de keuken te staan ​​en op kamertemperatuur te komen. Maar koel vlees is moeilijk te koken zoals wij het nodig hebben.

biefstuk
Foto: © Belnovosti

Vloeistof

Om de biefstuk van hoge kwaliteit te laten zijn, moet je er zeker van zijn dat het vlees volledig gedroogd is. Voor de zekerheid kan het stuk worden behandeld met keukenpapier.

Het kiezen van de juiste olie

Biefstuk wordt traditioneel gebakken in goed verwarmde plantaardige olie. Vaak wordt gekozen voor de verfijnde plantoptie.

Dit is echter niet genoeg voor een kwaliteitsgerecht.

Het is ook de moeite waard om een ​​middelgroot stuk boter aan de koekenpan toe te voegen. Wanneer het product begint te smelten, moet u het stuk biefstuk tijdens het frituren bedruipen.

Eerder hebben we gesproken over welke trucs je kunt gebruiken om viskoteletten lekker en sappig te maken.