Culinair

Erwtensoep met kip

#image_title
478views

Die met erwten is niet alleen erg lekker, maar verwarmt ook je lichaam en geest op koude dagen. De Fransen serveren het met kaasbroodjes.

Ingrediënten voor kippenerwtensoep:

1 eetl. olijfolie

2 uien, gehakt

3 wortels, gehakt

1 eetl. tijmblaadjes, grof gesneden

1,4 liter kippenbouillon

300 jaar oude kip

200 g diepvrieserwten

3 eetl. yoghurt

1 teentje knoflook

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui, de wortels en de tijmblaadjes toe en bak ze zachtjes gedurende 15 minuten.

Roer 1,4 liter kippenbouillon erdoor, breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten koken.

Voeg de erwten en spullen uit de pan toe aan de kip en laat sudderen tot de kip gaar is.

Meng de yoghurt, knoflook en citroensap door elkaar. Schep de soep in kommen, roer de knoflookyoghurt erdoor en serveer.