Deze spekbraadstukken grijpen je vanaf de eerste hap met een knapperig vel en een zachte en sappige binnenkant. Zo maak je ze:
Ingrediënten voor bacon-aardappelen:
4 grote aardappelen
30 g boter
30 g zure room
30 g vers gesneden bieslook
90 g geraspte kaas
6 stuks krokant spek, fijngehakt
een snufje oregano
zout en peper naar smaak
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Prik de aardappelen in met een vork of een scherp mes en wikkel ze goed in folie. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 1 uur.
Rol de aardappelen uit en maak er sneden bovenop. Verwijder voorzichtig uit het midden van elke aardappel een deel van het “vlees” en doe het in een kom. Voeg vervolgens de boter, de room, de bieslook, de helft van de kaas en de helft van het spek toe aan dit aparte deel. Breng op smaak met zout en peper.
Plaats de vulling terug in het gat van elke aardappel. Bestrooi met de resterende kaas en zet terug in de oven tot het gesmolten is, ongeveer 5 minuten. Bestrooi met oregano en het resterende spek. Geniet van de aromatische gebakken aardappelen met spek!