Culinair

Gekonfijte jam bewaren: 2 methoden die u niet mag vergeten

#image_title
460views

Veel mensen proberen tijdens het seizoen meer jam te maken, omdat het in de winter heel snel ‘weggaat’.

Met zijn hulp kunt u uw dieet gevarieerder en smakelijker maken.

Er is echter één probleem: de jam kan suikerachtig worden. Maar er is geen reden tot wanhoop. Yulia Arkhipova, een expert in de BelNovosti-netwerkpublicatie op het gebied van koken, benadrukte twee eenvoudige methoden die in deze situatie te hulp zullen komen.

Wat zijn ze?

Zonder de pot te openen

Deze methode zal helpen de jam te “reanimeren” zonder de integriteit van de pot direct in gevaar te brengen. Je zult een pan moeten nemen. De grootte van het gerecht moet overeenkomen met de pot jam.

jam
Foto: © Belnovosti

Giet er water in en plaats het op het fornuis. Wij sturen de pot. Nadat de vloeistof kookt, moet de intensiteit van het vuur worden verminderd.

We wachten ongeveer zeven minuten. Dit zou voldoende tijd moeten zijn om de jampot te redden.

Als de pot al open is

Soms kan er een onaangename verrassing op ons wachten op het moment dat we de pot al hebben geopend. In dit geval moet alle jam in de pan worden gedaan.

Voor elke liter product nemen we ongeveer 50 ml gewoon water. Zet het vuur aan en begin met het koken van de jam.

Eerder hadden we het over enkele trucjes die je kunt gebruiken om heerlijke pasta te bereiden.