Culinair

Geweldig dessert: Profiteroles met kastanje- en chocoladeroom

#image_title
167views

Vandaag presenteren wij u een recept voor soesjes met room van , waarmee u uw gasten zult verbazen.

Benodigde ingrediënten voor soesjes met kastanjecrème:

100 g bloem

85 g boter

3 eieren

6-8 gekonfijte kastanjes, grof gehakt

Voor de vulling:

200 g kastanjepuree

300 ml room

1 theelepel vanille-extract

25 g poedersuiker

2 el cognac- of kastanjelikeur

Kijk beter:

Voor de chocoladeroom:

100 ml room

1 eetl. kastanjesiroop of likeur (optioneel)

25 g boter

100 g pure chocolade, fijngehakt of geraspt

Methode van voorbereiden:

Maak eerst de vulling. Giet de kastanjepuree af, giet de room en de vanille erbij en zeef de poedersuiker erdoor. Voeg de likeur toe en klop een paar minuten met een mixer tot het mengsel zacht wordt.

Zeef de bloem en een snufje zout in een kom en zet opzij. Verhit de boter en 225 ml water in een pan op laag vuur tot de boter smelt en het mengsel aan de kook komt. Roer de gearomatiseerde bloem erdoor en klop met een houten lepel tot alles een glad deeg is. Verdeel het mengsel op een bord om snel af te koelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als het deeg iets is afgekoeld, schraap je het in een kom en klop je de eieren er een voor een door met een houten lepel of een elektrische mixer. Doe het deeg in een papieren zak en knip het uiteinde af zodat je een opening van 1 cm hebt.

Verdeel of schep balletjes ter grootte van een walnoot op de twee bakplaten en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen beide blijft. Je hebt er in totaal ongeveer 20. Bak 30-35 minuten tot de soesjes gepoft en krokant zijn.

Voor de custard: verwarm de room en de siroop als je een pan op laag vuur gebruikt. Voeg de boter en de chocolade toe, roer een paar keer en laat 10 minuten smelten. Roer het mengsel tot het glanst en zet het dan opzij.

Snijd elke afgekoelde soesje doormidden en giet de vulling in de onderste helften tot deze iets over de rand komt. Leg de gevulde soesjes vervolgens op een taartplateau of schaal en stapel ze op elkaar. Giet de saus erover.