Culinair

Geweldig dessert: Wortel- en walnootcake

#image_title
492views

Als je je familie en gasten echt wilt plezieren, serveer ze dan dit onweerstaanbare gerecht met wortelen en walnoten.

Ingrediënten voor carrotcake:

130 g bloem

1 theelepel natriumbicarbonaat

1/4 theelepel. zout

1 theelepel kaneel

140 ml olie

100 g suiker

90 g bruine suiker

1 theelepel vanille-extract

2 eieren

150 g geraspte wortel

50 g gemalen walnoten of andere noten

ingrediënten crème:

120 g roomkaas

70 g poedersuiker

100 ml zoetzure room

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de vorm waarin je gaat bakken in met olie of bekleed hem met bakpapier.

Meng de bloem met de frisdrank, het zout en de kaneel.

Meng in een andere kom de olie met de suiker en vanille. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Voeg de droge ingrediënten in drie batches toe en meng tussen elke toevoeging.

Voeg als laatste de wortels en walnoten toe aan het mengsel.

Bak gedurende 35 tot 45 minuten, afhankelijk van je oven. Steek een tandenstoker in het midden van de cake, als deze droog is, is hij klaar.

Klop de roomkaas los met de suiker. Voeg de zoete room toe en klop tot de room dikker wordt. Verdeel de afgekoelde spons met de crème.