Culinair

Heb je zin in taarten, maar heb je geen zin in het deeg? Maak ze van lavash – lekker en eenvoudig

#image_title
491views

Recepten voor luie huisvrouwen komen vaak te hulp als je niet veel tijd in de keuken wilt doorbrengen.

Eén van deze recepten – voor het maken van lavashtaarten met een klassieke kip- en champignonvulling – delen wij in dit artikel met je.

Om het gerecht te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 g Armeense lavash;
  • 400 g kipfilet;
  • 400 g champignons;
  • 60 g harde kaas;
  • 1 eetlepel zonnebloemolie;
  • zout en gemalen zwarte peper – naar smaak.
Lavash schotel
Foto: Pixabay

We raden aan om te beginnen met de vulling, waarvoor je de kip in kleine stukjes moet snijden – dit maakt het gemakkelijker om ze in een taart te wikkelen, en dan de champignons – in dunne plakjes.

Giet een beetje olie in een voorverwarmde koekenpan, voeg kip en champignons toe. Zout en peper naar smaak en laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen, af en toe roeren.

Terwijl de kip en champignons aan het stoven zijn, rasp je de harde kaas op een fijne rasp. Wanneer de vulling bijna klaar is, giet u overtollige vloeistof af of verdampt u deze (als die zich in de pan bevindt).

Snijd nu het pitabroodje in vierkanten, leg de vulling erop, bestrooi met kaas en wikkel het in.

Plaats onze taarten op een bakplaat bedekt met perkament en plaats ze in een oven die gedurende 5 minuten op 180 graden is voorverwarmd.

Gedurende deze tijd zal de kaas smelten, zal het pitabroodje bruin worden en zullen de taarten smakelijk en smakelijk worden.

We deelden eerder een recept voor makkelijke koffiepudding.