Culinair

Heerlijke kipsalades voor de nieuwjaarstafel! 10 beste recepten!

#image_title
464views

Salades voor het nieuwe jaar zijn een speciale lijst met gerechten die, zelfs als ze zijn bereid met gewone ingrediënten, op een speciale manier zijn ingericht, maar toch geven de meeste huisvrouwen de voorkeur aan nieuwe, zelfs exotische recepten. Dit zijn degenen die worden verzameld in de volgende selectie kiphapjes.

Sappige salade “Watermeloenplak”

Gekookte kip past goed bij champignons, maar je kunt sappigheid en kleur aan dit voorgerecht toevoegen door het te versieren in de vorm van een plakje watermeloen of een watermeloen waarvan de bovenkant is afgesneden.

Voor deze heerlijke traktatie heb je nodig:

  • 400 g kipfilet;
  • 400 g verse champignons;
  • 100 g harde kaas;
  • 3 kippeneieren;
  • 200 g verse komkommers;
  • 200 g tomaten;
  • 5-7 olijven:
  • plantaardige olie en mayonaise.

Voorbereidingsstappen:

  1. Kook kippenvlees in gezout water met kruiden en laat afkoelen zonder het uit de bouillon te halen. Dit zal helpen de borst sappig te houden:
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze gaar met een kleine hoeveelheid plantaardige olie, koel. Kook de eieren hard.
  3. Rasp de kaas en eieren op een grove rasp, demonteer de kip in kleine vezels. Voeg aan deze producten gebakken champignons toe, laat een beetje kaasschaafsel achter voor decoratie en breng op smaak met mayonaise. Plaats de salade in een cirkel met behulp van een kookring.
  4. Snijd de tomaten doormidden, schep de zaadjes eruit met een lepel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommers in de lengte in 4 delen, snij het lichte midden eraf (dit heeft niet nut) en rasp het groene midden op een fijne rasp. Snijd de olijven in watermeloen “zaadjes”.
  5. Leg een cirkel tomaten bovenop in het midden van het voorgerecht en strooi er in willekeurige volgorde olijven overheen. Leg vervolgens twee cirkels kaas en komkommerschaafsel neer.

Kipsalade met sinaasappelen

Van kippenvlees, verse groenten en sinaasappelen kan een magere, maar tegelijkertijd voortreffelijke en originele traktatie worden bereid, zonder welke het nieuwe jaar simpelweg onmogelijk is. Verhoudingen van de ingrediënten in de snack:

  • 500 g kipfilet;
  • 50 g salademix;
  • 100 g verse komkommer;
  • 4-6 kerstomaatjes;
  • 3 middelgrote sinaasappels;
  • 40 g vloeibare honing;
  • 40 ml olijfolie plus extra om te bakken;
  • 40 ml witte wijnazijn;
  • 10 g knoflook;
  • zout, kruiden, sesamzaad of pijnboompitten.

Voortgang:

  1. Was de filet, dep hem droog met keukenpapier, snijd hem in kleine stukjes en doe hem in een bakje.
  2. Pers het sap uit één sinaasappel en verwijder de schil. Meng het sap en de schil met honing en knoflook, geperst door een pers. Marineer het vlees in het resulterende mengsel gedurende 30-40 minuten en plaats het in de koelkast.
  3. Bak de gemarineerde filet in olijfolie en voeg aan het einde van de hittebehandeling zout en peper toe.
  4. Snijd de tomaten doormidden, snijd de komkommers in reepjes en scheur de slablaadjes met je handen. Schil de resterende sinaasappels, verwijder de witte vliezen en snijd ze in middelgrote plakjes.
  5. Leg de groene bladeren op een bord en de kip, sinaasappels en groenten erop. Besprenkel het geheel met olijfolie en azijndressing en bestrooi het met sesamzaadjes of pijnboompitten voordat je het serveert.

Anderen zijn hier.

Makisalade met kip en gemarineerde champignons

Niet in de laatste plaats belangrijk is het ontwerp en de presentatie van het gerecht. Deze snackoptie bewijst eens te meer dat je zelfs met een minimum aan inspanning een heel mooie traktatie kunt krijgen.

Ingrediënten die nodig zijn voor koken en decoratie:

  • 300 g kipfilet;
  • 270 g ingelegde champignons;
  • 150 g verse tomaten;
  • 100 g harde kaas;
  • 70 g olijven;
  • 50 g groene uien;
  • mayonaise, zout en kruiden;
  • 1 takje dille en 10 g maanzaad ter decoratie.

Volgorde van acties:

  1. Kook het vlees, laat afkoelen en snijd het in blokjes. Snijd de tomaten op deze manier fijn en laat er één over voor decoratie.
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes, de olijven in plakjes en hak de ui fijn. Haal de kaas door een fijne rasp.
  3. Leg de kip, champignons, uien, tomaten en olijven op een serveerschaal. Verdeel elke laag met mayonaise.
  4. Bedek de bovenkant van de schaal met kaasschaafsel, plaats daarop maanzaadjes van plakjes tomaat en een olijf in het midden, bestrooi het een beetje met maanzaad. Plaats een takje dille tussen de “klaprozen”, zoals de stengel waaraan ze groeien.

Nieuwjaarssalade met ananas en kip

Gemakkelijk te bereiden, maar met een zeer interessante combinatie van producten kan de salade worden bereid uit de volgende set producten:

  • 300 g kipfilet;
  • 200 g ananas uit blik;
  • 100 g wit brood van gisteren;
  • 100 g harde kaas;
  • plantaardige olie en mayonaise.

Kook methode:

  1. Snijd de kipfilet in nette, uniforme blokjes. Dit gaat veel gemakkelijker als je het eerst een tijdje in de vriezer legt.
  2. Bak de stukken vlees in hete olie goudbruin en doe ze vervolgens voorzichtig in een slakom om verder af te koelen.
  3. In de pan waarin de kip gebakken werd, bak je het witte brood, in gelijke blokjes gesneden. Koel ook de afgewerkte croutons.
  4. Giet de siroop uit de ananassen en als ze te grote stukken zijn, hak ze dan fijn. Rasp de kaas.
  5. Doe alle ingrediënten van het voorgerecht in een diep bord, breng op smaak met mayonaise en serveer.

Voorgerecht met pikante kip en druiven

Om tijdens het feest niet snel dronken te worden, moeten salades voor het nieuwe jaar, net als andere gerechten, voldoende calorierijk en voedzaam zijn. Dit recept kan ook als dergelijke snacks worden beschouwd.

Je zal nodig hebben:

  • 500 g kipfilet;
  • 250 g verse champignons;
  • 250 g pitloze druiven;
  • 120 g kaas;
  • 120 g uien;
  • 3 hardgekookte eieren;
  • 70 g hazelnoten;
  • 20 g maïszetmeel;
  • 5 g gemalen kaneel;
  • 5 g kurkuma;
  • 3 g chilipoeder;
  • 10 ml sojasaus;
  • 10 ml honing;
  • 5 ml balsamicoazijn;
  • 150 g mayonaise;
  • 40 ml plantaardige olie.

Hoe koken:

  1. Snijd het vlees in dunne lange reepjes, die gemarineerd zijn in een mengsel van kruiden, sojasaus, honing en azijn. De marineertijd is 3-4 uur. Wie niet van pittig houdt, kan de chili vervangen door paprika.
  2. Paneer de gemarineerde filet in zetmeel en bak in plantaardige olie. Daarna afkoelen en fijn hakken.
  3. Snijd de champignons en bak samen met de uien. Rasp de kaas en eieren op een fijne rasp. Bak de noten in een droge koekenpan en mix ze met een blender tot grove kruimels.
  4. Combineer alle bereide ingrediënten, breng op smaak met mayonaise en meng. Doe het voorgerecht in een slakom en leg de gewassen en gedroogde druiven er heel strak bovenop. Laat het gerecht vóór het serveren in de koelkast staan.

Gerookte kipsalade van Gordon Ramsay

Als u uw gasten op oudejaarsavond wilt verrassen met iets interessants en lekkers, dan helpen de recepten van de wereldberoemde Britse chef-kok Gordon Ramsay. En ook al weet niemand aan tafel hoeveel Michelinsterren zijn restaurants hebben gekregen, toch zal dit originele recept iedereen veroveren.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe mango’s;
  • 2 middelgrote avocado’s;
  • 350 g gerookte kipfilet;
  • 200 g salademix;
  • 30 g pijnboompitten;
  • 45 ml sinaasappelsap;
  • 30 ml olijfolie;
  • 20 g volkoren mosterd;
  • zwarte peper en zeezout.

Voorbereiding:

  1. Schil het mangopulp van de pit en de schil en snijd het in mooie blokjes. Doe hetzelfde met avocado, zodat het vruchtvlees geen kleur verliest; het is beter om de plakjes met citroensap te besprenkelen.
  2. Snijd de gerookte kip in dunne kleine plakjes. Was de groene bladeren, droog ze en scheur ze met je handen.
  3. Combineer alle producten en breng op smaak met mosterd, sinaasappelsap en botersaus. Zout en peper het gerecht naar smaak.

Salade met kip en champignons

Kip, champignons en kaas is een bijna klassieke combinatie die in veel hapjes wordt gebruikt. Als je deze producten ook nog eens zorgvuldig in een culinaire ring plaatst om ze individueel te serveren, er notenkruimels overheen strooit en met kruiden decoreert, krijg je een echte restauranttraktatie voor het nieuwe jaar.

Verhoudingen van benodigde producten:

  • 200 g gekookte kipfilet;
  • 150 g Russische kaas;
  • 150 g verse champignons;
  • 2 eieren;
  • 70-80 g uien;
  • 12 g knoflook;
  • 150 g mayonaise;
  • 70-100 g walnoten;
  • plantaardige olie, zout en kruiden.

Werkalgoritme:

  1. Snijd de champignons en uien en bak ze samen tot ze gaar zijn. Kook de eieren hard. Verhit de notenpitten in een droge koekenpan en vermaal ze tot kruimels.
  2. Rasp de kaas en eieren. Breek de kip in vezels of hak hem fijn. Doe alle ingrediënten (behalve de noten) in een slakom van een geschikte grootte.
  3. Pers de knoflook door een pers tot het mayonaiseniveau en breng het voorgerecht op smaak met de resulterende saus. Vorm vervolgens met behulp van een culinaire ring porties, bestrooi ze elk met notenkruimels en decoreer met kruiden.

Als je geen culinaire ring hebt, kun je een ring uit een klein plastic flesje knippen en hier nette porties van maken.

Gelaagde nieuwjaarssalade met kip

Bladerdeegsnacks worden prachtig als je ze serveert in hoge, helderglazen slakommen zonder onnodige versiering. En om het voorgerecht lekker te maken, moet je beproefde saladecombinaties gebruiken:

  • 150 g gekookt kippenvlees;
  • 150 g ananas uit blik;
  • 2 hardgekookte eieren;
  • 50 g harde kaas;
  • 80 g walnoten;
  • 80 g mayonaise.

Recept stap voor stap:

  1. Snijd het vlees, de eieren en de ananas in kleine blokjes. Verander de kaas in een fijne rasp. Droog de noten in de oven en vermaal ze tot kruimels.
  2. Monteer het voorgerecht in lagen: filet, ananas, eieren, kaas. Maak tussen elke laag een mayonaisegaas en verdeel de verkruimelde noten er gelijkmatig over.

In dit recept kun je niet alleen ingeblikte maar ook verse ananas gebruiken. Dit maakt het voorgerecht nog interessanter.

Warme salade met kip, champignons en groenten

Veel voedingsdeskundigen zijn er zeker van dat een warme salade de beste manier is om een ​​meergangendiner te beginnen, dus zo’n voorgerecht zal op oudejaarsavond van pas komen.

Voor de voorbereiding heb je nodig:

  • 200 g kipfilet;
  • 200 g champignons;
  • 6-8 kerstomaatjes;
  • 1 ui;
  • plantaardige olie en mayonaise, zout, kruiden.

Bereid je als volgt voor:

  1. Snijd het vlees in kleine plakjes, voeg zout en peper toe en bak het heel snel knapperig in een hete koekenpan.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak ze apart. Meng de filet en de champignons, breng op smaak met mayonaise en voeg de gehakte groenten toe: snijd de kerstomaatjes in vieren en de ui in dunne halve ringen.

Caesarsalade met gerookte kip

Deze eenvoudige salade wint steeds meer fans, en huisvrouwen proberen op de een of andere manier het klassieke recept te verbeteren, bijvoorbeeld door gekookt vlees te vervangen door gerookt:

  • 200 g ijsbergsla;
  • 400 g gerookt kippenvlees;
  • 100 g kerstomaatjes;
  • 50 g Parmezaanse kaas;
  • 40 g witte broodcroutons;
  • 100 ml lichte mayonaise of Caesardressing.

Voorbereiding:

  1. Was de ijsbergbladeren en leg ze op een handdoek om te drogen. Scheur ze vervolgens met je handen en leg ze op een serveerschaal.
  2. Snijd het vlees in kleine plakjes (rietjes of blokjes), snijd de tomaten in plakjes (in helften of kwartjes) en leg ze samen met croutons op groene bladeren.
  3. Giet een lichte mayonaise of saus over het voorgerecht en strooi er fijn parmezaanschaafsel over.

Hier is er nog een, eenvoudiger.

Nieuwjaarssalades bereid met kip zullen niet alleen mooi zijn (zoals je kunt zien op de foto), maar ook lekker, zoals je kunt zien door ze te bereiden. In dit geval zal de grootste moeilijkheid niet in de technologie liggen, maar in welke snackoptie je moet kiezen. Geniet van een heerlijke vakantie!