In het zuurkoolseizoen rijst er altijd een heel belangrijke vraag: hoeveel zout wordt er in het blik gedaan om de kool niet te verpesten?

Als u nog niet bent begonnen met het bereiden van uw favoriete wintervoedsel, delen we vandaag verschillende opties voor de pekel voor zuurkool met u.

Gemarineerde tomaten in een pot: het geheim van het perfecte wintervoedsel is onthuld! AFBEELDINGEN

En preciezer: hoeveel zout je per liter water moet doen, hoeveel zout je moet doen als je besluit om per kilogram kool te doen in plaats van per liter water en hoeveel zeezout je de kool moet strooien als je dat niet van plan bent maak van tevoren een pekel klaar, maar strooi deze tussen de kool.

Ook vertellen we je hoeveel zout je in een potje zuurkool moet doen en of je beter fijn keukenzout of grof zout kunt gebruiken.

Het is goed om te onthouden dat je met te veel zout bijna oneetbare kool krijgt vanwege de overmatige zoutheid, en met te weinig zout loop je het risico dat je de juiste conserveringstijd inkort en de zuurkool langer bewaart.

Hoeveel zout moet je op zuurkool doen om het niet te verpesten, zie jenata.blitz.bg.