Culinair

Hoe aardappelen correct te bakken: de chef-koks onthulden de belangrijkste trucs – het gerecht zal perfect uitkomen

#image_title
468views

Niet iedereen kan aardappelen perfect bakken: een eenvoudig gerecht heeft een aantal nuances die je moet onthouden.

Als u de geheimen kent, kunt u echter heerlijke, smaakvolle en perfecte gebakken aardappelen bereiden.

De belangrijkste taak is om je te houden aan de basisregels van koken, merkt kok Yulia Arkhipova op, een expert op het gebied van kookkwesties bij de publicatie van het BelNovosti-netwerk.

Wat zijn ze?

Zetmeel

Als het gaat om het bereiden van gebakken aardappelen, kan zetmeel onze ‘vijand’ worden genoemd, omdat het de perfecte bereiding van het gerecht belemmert. Daarom proberen we de minst zetmeelrijke variëteiten te nemen.

aardappel
Foto: © Belnovosti

Als dit niet werkt, laat de groente dan minimaal twintig minuten in water weken.

We hebben het correct gesneden

Vergeet niet dat perfect snijden de sleutel is tot een kwaliteitsgerecht. De aardappelen moeten zo uniform mogelijk zijn.

De dikte van de staven mag niet groter zijn dan één centimeter.

Techniek

Eerst moet je de aardappelen behandelen met keukenpapier – er mogen geen druppels vocht achterblijven. Verwarm daarna het serviesgoed en de olie. De aardappelen worden strikt in één laag op intense hitte gelegd.

Wanneer de korst verschijnt, schudt u de pan. Nadat zich aan alle kanten een korst heeft gevormd, zet u het vuur lager. U kunt de vaat periodiek schudden.

Voeg de ui 10-15 minuten voor de bereiding toe. Voeg 3 minuten voor het einde kruiden en zout toe.

Eerder hadden we het over hoe je dumplings met bessenvulling op de juiste manier kunt bereiden.