Hoe dumplings met bessenvulling koken zonder dat het uitlekt: niet iedereen herinnert zich deze geheimen
Dumplings gevuld met bessen zijn behoorlijk helder en smakelijk.
Soms kunt u echter problemen tegenkomen: de vulling lekt letterlijk uit.
In dit geval wordt het gerecht zeker niet geserveerd.
Maar met behulp van enkele trucs kun je dit belangrijke probleem oplossen.
Wat zijn de belangrijkste geheimen van hoogwaardige dumplings met bessenvulling?
Correcte deegconsistentie
Je moet het deeg niet te “steil” maken: overtollig meel leidt tot verlies van elasticiteit, waardoor de dumplings tijdens het kookproces opengaan.
Olie
Om ervoor te zorgen dat het deeg tijdens het koken zijn vorm beter behoudt en geen onaangename verrassingen veroorzaakt, is het de moeite waard om een kleine hoeveelheid plantaardige olie aan het deeg toe te voegen.
De bessen zelf
Om te voorkomen dat de vulling probeert te ‘ontsnappen’, kun je het beste bevroren bessen als basis kiezen. Dit is de beste optie.
Dikte
Het belangrijke punt is om de juiste dikte van het deeg zelf te kiezen. In de regel mag deze niet groter zijn dan 1,5 centimeter.
Wees ook niet lui: knijp de randen goed samen.
Eerder hebben we gesproken over welke fouten ervoor zorgen dat koffie zijn aroma en smaak verliest.