Culinair

Hoe dumplings met bessenvulling koken zonder dat het uitlekt: niet iedereen herinnert zich deze geheimen

#image_title
559views

Dumplings gevuld met bessen zijn behoorlijk helder en smakelijk.

Soms kunt u echter problemen tegenkomen: de vulling lekt letterlijk uit.

In dit geval wordt het gerecht zeker niet geserveerd.

Maar met behulp van enkele trucs kun je dit belangrijke probleem oplossen.

vareniki
Foto: © Belnovosti

Wat zijn de belangrijkste geheimen van hoogwaardige dumplings met bessenvulling?

Correcte deegconsistentie

Je moet het deeg niet te “steil” maken: overtollig meel leidt tot verlies van elasticiteit, waardoor de dumplings tijdens het kookproces opengaan.

Olie

Om ervoor te zorgen dat het deeg tijdens het koken zijn vorm beter behoudt en geen onaangename verrassingen veroorzaakt, is het de moeite waard om een ​​kleine hoeveelheid plantaardige olie aan het deeg toe te voegen.

De bessen zelf

Om te voorkomen dat de vulling probeert te ‘ontsnappen’, kun je het beste bevroren bessen als basis kiezen. Dit is de beste optie.

Dikte

Het belangrijke punt is om de juiste dikte van het deeg zelf te kiezen. In de regel mag deze niet groter zijn dan 1,5 centimeter.

Wees ook niet lui: knijp de randen goed samen.

Eerder hebben we gesproken over welke fouten ervoor zorgen dat koffie zijn aroma en smaak verliest.