Hoe en hoe lang pasta koken zodat het lekker is en niet aan elkaar plakt: het blijkt dat niet iedereen het weet
Pasta is een veelzijdig bijgerecht dat heel snel kookt.
Tegelijkertijd kan het product worden aangevuld met saus, kaas en andere toevoegingen, die de smaak alleen maar verbeteren en een eenvoudig gerecht veel lekkerder maken.
Maar om te voorkomen dat de pasta te gaar wordt en aan elkaar blijft plakken, moet je tijdens het kookproces enkele regels onthouden.
Hoe pasta te koken
U moet de producten in kokend water gieten. Voor elke 100 g product moet u 1 liter water innemen.
Als u pasta in koud water legt, kan deze aan elkaar plakken.
Sommige huisvrouwen spoelen pasta na het koken. Dit is een vergissing. Als gevolg hiervan zal het gerecht smakeloos zijn. Als je plakken wilt voorkomen, kun je tijdens het koken een beetje plantaardige olie aan het water toevoegen.
Kook de pasta op middelhoog of laag vuur.
Het kookproces mag niet langer duren dan 7-10 minuten, maar het is beter om je te concentreren op de tijd die op de verpakking staat aangegeven. De producten moeten periodiek in de pan worden geroerd.