Gehakt van hoge kwaliteit kan alleen zelfstandig worden bereid: in dit geval heeft u de volledige controle over de samenstelling ervan.
Zelfs thuis is het echter niet altijd mogelijk om met de taak om te gaan.
Daarom moet je je houden aan de basisregels waarmee je gehakt van uitstekende kwaliteit kunt bereiden, legt chef-kok Yulia Arkhipova uit, een expert op culinair gebied van de BelNovosti-netwerkpublicatie.
Wat zijn deze regels?
Het beste vlees voor gehakt
Als het uw doel is om een gerecht van de hoogste kwaliteit te bereiden, moet u niet bezuinigen op het bereiden van gehakt. Het is het beste om vers vlees te kopen in plaats van bevroren vlees.
Soorten vlees
Het lekkerste is gehakt, waarvan het grootste deel dieetvlees is (70%), en een derde bestaat uit vet varkensvlees.
Olie of reuzel
Om het gehakt mals, aromatisch en smakelijk te maken, moet een beetje bevroren boter of vers reuzel aan de samenstelling worden toegevoegd.
Eerder hadden we het over hoe je de smaak van koolgerechten kunt verbeteren.