Culinair

Hoe gekookte erwten te verkrijgen: een methode zonder weken en zonder frisdrank

#image_title
484views

Ondanks de schijnbare eenvoud van de bereiding is het nog niet zo eenvoudig om een ​​echt smaakvol gerecht op basis van erwten te maken.

De culinaire geheimen die in dit artikel worden genoemd, helpen je hierbij.

De eerste truc betreft voorgerechten en is om de erwten aan de pan toe te voegen zodra de bouillon kookt.

Heb je gezien dat de inhoud van het gerecht het kookpunt heeft bereikt? Vergeet niet het schuim af te scheppen en de peulvruchten in de pan te doen. Terwijl het vlees kookt, hebben de erwten de tijd om de gewenste kooktoestand te bereiken.

Erwten
Foto: Pixabay

Als je van plan bent pap te koken, gebruik dan het tweede “geheim”.

Ongekookte erwten kunnen worden bewaard door een klein stukje boter toe te voegen. Het smelt en vormt een oliefilm op het oppervlak, vergelijkbaar met een extra “deksel”.

Dankzij deze simpele lifehack zal de temperatuur in de pan stijgen, zij het met een paar graden, waardoor de erwten zeker sneller en beter zullen koken.

Als je de regels volgt, kun je er zeker van zijn dat de erwten zacht, smakelijk en aromatisch zullen zijn.

Eerder legden we uit waarom je geen taart moet maken met oude jam.