Culinair

Hoe heldere en smaakvolle borsjt te koken: eenvoudige culinaire regels

#image_title
477views

Bij borsjt is niet alleen de smaak belangrijk, maar ook het aroma en het uiterlijk. Toch wil ik dat de soep rijk en smakelijk van kleur is.

Daarom moet u tijdens het voorbereidingsproces enkele nuances onthouden.

Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, kok Yulia Arkhipova, sprak meer in detail.

Om de perfecte kleur van de soep te krijgen, moet je allereerst het juiste hoofdproduct kiezen: bieten.

Borsch
Foto: © Belnovosti

Het is beter om de donkerste vruchten te kiezen.

Bovendien moet er meer aandacht worden besteed aan het snijden.

Het is beter om de bieten niet te raspen, maar in dunne reepjes te snijden. Er wordt aangenomen dat in dit geval het wortelgewas zijn kleur beter behoudt.

Een andere truc om geweldige borsjt te maken, is door de gehakte bieten apart van de andere groenten voor de soep te koken.

Ook zou het aan het einde van de frituurbereiding niet overbodig zijn om een ​​beetje zure ingrediënten toe te voegen die de kleur behouden en meer verzadigd maken.

Aan het einde van de stoofpot kun je tomatenpuree toevoegen.

Opgemerkt moet worden dat de kleur nog steeds behouden blijft met behulp van azijn, citroensap of zelfs een kleine hoeveelheid wijn.

Eerder vertelden we je waarom ervaren koks suiker en boter aan borsjt toevoegen.