Culinair

Hoe je biefstuk kookt zonder oven: het zal net zo zijn als in een restaurant – niemand zal het verschil zien

#image_title
477views

Er is een mening dat je een biefstuk in twee fasen moet bereiden, waarvan de eerste bakt en de tweede bakt.

Maar als je het recept uit dit artikel gebruikt, kun je er zeker van zijn dat je niet eens een oven nodig hebt. Het belangrijkste is dat je een goede koekenpan bij de hand hebt en gegarandeerd een heerlijke steak krijgt.

Dus laten we beginnen. Haal het vlees vooraf uit de koelkast, dep het droog met keukenpapier, breng op smaak met peper en zout en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan.

Terwijl de braadpan aan het opwarmen is, gebruikt u een deegborstel om de biefstuk met geraffineerde olie te bestrijken en bakt u deze een minuut aan elke kant op een heet oppervlak.

Vlees
Foto: © Belnovosti

Handige tip: Als het stuk vlees te dik is, druk dan de zijkanten met een tang in de pan.

We blijven de biefstuk koken. De tijd die hij op het fornuis doorbrengt, is afhankelijk van de mate van gaarheid die u kiest.

Bepaal daarom vooraf de mate van frituren en smelt tijdens het kookproces 0,5 eetlepel boter in een koekenpan.

Deze olie wordt over de biefstuk gegoten. Het kan geen kwaad om een ​​takje rozemarijn en een kleine hoeveelheid knoflook in de pan te doen.

Wikkel de gebakken biefstuk in folie en wacht 5-7 minuten – dit is voldoende tijd om de hitte gelijkmatig te verdelen en het sap in de vezels te laten opnemen.

Eerder deelden we het geheim van het koken van boekweit in 3 minuten.