Culinair

Hoe je bieten perfect kunt bakken: subtiliteiten waar niet alle chef-koks van op de hoogte zijn

#image_title
473views

Ervaren koks weten dat het koken van bieten voor een salade niet zo’n goed idee is als het bakken ervan.

De oven helpt niet alleen de bieten gezonder te maken, maar verbetert ook hun smaak.

Het is echter de moeite waard om een ​​paar culinaire trucs te kennen die u zullen helpen het perfecte resultaat te bereiken.

Wat zijn ze?

Zout

Weinig mensen weten dat gewoon zout uitstekende resultaten zal opleveren bij het roosteren van bieten. De groente is zoet en sappig.

biet
Foto: © Belnovosti

Om dit te doen, legt u een laag zout van twee centimeter in een ovenschaal en voegt u de bieten toe.

Water

Banketbakkers weten meestal dat er een bak met water in de oven wordt gezet. Hierdoor zijn de bakwaren smaakvol en van hoge kwaliteit.

Maar dezelfde techniek helpt de kwaliteit van bieten te verbeteren. In dit geval zal de groente nooit te droog worden.

Temperatuur

Niet iedereen weet dat kleine bieten hogere temperaturen nodig hebben. Daarom zetten we het voor miniatuurgroenten veilig op 180 graden.

Voor middelgrote bieten is 160 graden voldoende. Maar grote bieten moeten op 140 graden worden gekookt.

Eerder hadden we het over hoe je groenten op de juiste manier kunt bakken voor borsjt.