Culinair

Hoe je dadels goed wast, zodat ze net zo lekker blijven: eenvoudige instructies

#image_title
472views

Omdat dadels zeer snel water opnemen, kan wassen niet alleen hun uiterlijk, maar ook hun smaak verpesten.

Even reserveren: wegens verkeerd wassen.

Als je gedroogd fruit schoonmaakt volgens de eenvoudige regels uit dit artikel, kun je er zeker van zijn dat zoiets niet met hen zal gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de stoffen die bij de verwerking van de dadels worden gebruikt, worden verwijderd, moet u een zeepoplossing gebruiken waarin de vruchten 3-5 minuten worden ondergedompeld.

Datums
Foto: Pixabay

Tijdens het weken is het handig om het fruit met een spons of tandenborstel in te wrijven om harde aanslag te verwijderen. Zorgvuldig reinigen om de huid niet te beschadigen.

Na het weken moeten de vruchten in een zeef worden gedaan en grondig worden gespoeld onder een sterke stroom koud water.

Vervolgens moeten de dadels worden gedroogd. Om dit te doen, worden ze op handdoeken of servetten gelegd, bedekt met dezelfde handdoek of servet er bovenop en wordt de stof vervangen als ze nat worden.

Je kunt de dadels ook drogen door er koude lucht op te blazen.

Ongeacht de droogmethode moet je gedroogde vruchten 10-12 uur laten luchten voordat je ze consumeert.

Eerder vertelden we je wat je kunt koken met Chinese kool.