Culinair

Hoe je de heldere smaragdgroene kleur van groen in warme gerechten behoudt: eenvoudig tot de basis

#image_title
462views

Het is geen geheim dat greens, wanneer ze worden “ondergedompeld” in kokend water, snel hun heldere kleur verliezen en daarmee hun smakelijke uiterlijk.

Als gevolg hiervan drijft er iets bleeks in de plaat, met een onaangename moerassige tint.

Dit is echter niet het moment om op te geven: je kunt de heldere kleur van dille en peterselie in de soep behouden door een beetje frisdrank aan de pan toe te voegen.

Een kleine hoeveelheid baking soda heeft geen invloed op de smaak van het gerecht, terwijl de greens levendiger blijven.

Soep
Foto: © Belnovosti

Als je geen baking soda wilt gebruiken, is er een andere optie.

Om de heldere kleur van dille, groene uien, peterselie en ander groen spul te behouden, moeten ze worden gehakt en vervolgens lichtjes worden geplet met een snufje zout.

Hierna moeten de greens in een kokende schaal worden gedompeld als deze klaar is, en de pan onmiddellijk van het vuur halen. Je hebt nog maximaal een halve minuut de tijd.

Met deze eenvoudige techniek kunt u de ongerepte smaragdgroene kleur van de groenten behouden en hun aangename aroma onveranderd laten, waardoor het gerecht smakelijker en aantrekkelijker wordt.

Eerder hadden we het over het koken van cheesecakes in een slowcooker.