Culinair

Hoe je heerlijk aardappelen kunt bakken voor de nieuwjaarstafel: een eenvoudige manier

#image_title
469views

Aardappelen zijn een geweldige bijgerechtoptie. Tegelijkertijd is het bereiden van de groente vrij eenvoudig.

Maar om gasten te verrassen met een geurig en smakelijk gerecht, kun je het beste aardappelen in de oven bakken met wat extra ingrediënten.

Weinig mensen weten het bijvoorbeeld, maar wortelgroenten en citroen vormen een uitstekende combinatie.

Ingrediënten

Voor 700 g aardappelen moet je nemen:

Aardappel
Foto: © Belnovosti
  • citroen – 1 stuk;
  • teentjes knoflook – 2 stuks;
  • tijm – 2-3 takjes;
  • olijfolie – 4 el. l.;
  • zeezout – 1 snuifje;
  • gemalen zwarte peper – 1/4 theelepel.

Kookproces

Groenten moeten worden gewassen en gedroogd met papieren handdoeken.

Vervolgens moeten de knollen in stukjes worden gesneden en in een kom worden gedaan.

Daar moet je citroensap uitpersen en ook plakjes citrusvruchten doen. Daarnaast moet je de knoflook hakken en de overige ingrediënten toevoegen.

Vervolgens kunnen de aardappelen op een bakplaat worden gelegd. Het moet ongeveer een half uur op 230 graden worden gebakken. De plakjes kunnen periodiek worden omgedraaid.

Eerder vertelden we je hoe je aardappelen op de juiste manier kookt, zodat het bijgerecht heerlijk is.