Culinair

Hoe je heerlijke kanten pannenkoeken kookt met kefir en kokend water: culinaire trucs die het gerecht verbeteren

#image_title
484views

Wie zou dunne en zachte loempia’s weigeren?

Maar om ervoor te zorgen dat ze niet in de pan scheuren, maar smakelijk en smakelijk worden, moet je het kookproces serieus nemen.

Expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie Yulia Arkhipova, een kok en bakker van de vierde categorie, vertelde hoe je perfecte dunne pannenkoeken kunt bereiden.

Het blijkt dat het hele geheim van een geweldige traktatie het toevoegen van een kleine hoeveelheid heet water aan het deeg is.

Pannekoeken
Foto: © Belnovosti

Ingrediënten

  • bloem – 300 g;
  • suiker – 1 eetl. l.;
  • kokend water – 300 ml;
  • kefir – 500 ml;
  • zout – 1/2 theelepel;
  • eieren – 2 stuks;
  • frisdrank – 1/2 theelepel;
  • ghee – 2 eetl. l.

Hoe pannenkoekdeeg te bereiden

Alle producten moeten vooraf uit de koelkast worden gehaald.

Ze moeten op kamertemperatuur zijn.

Klop de eieren los met zout en suiker.

Dan moet je de kefir erbij gieten en de massa opnieuw mengen.

Dan moet je de gezeefde bloem erdoor roeren. Het is raadzaam om het deeg ongeveer 10-15 minuten te laten staan.

Na deze tijd moet je geleidelijk kokend water gieten. Het mengsel moet constant worden geroerd.

Aan het einde moet je frisdrank en ghee aan het deeg toevoegen.

Hierna kunt u doorgaan met het bakken van de pannenkoeken in een voorverwarmde koekenpan, die u het beste kunt invetten met een kleine hoeveelheid boter.

Eerder vertelden we je hoe je heerlijke dunne pannenkoeken met melk kunt bereiden.