Culinair

Hoe je karbonades correct kookt: chef-koks onthulden 3 hoofdtrucs – wat je niet mag vergeten

#image_title
464views

Karbonades zullen altijd een uitstekend vleesgerecht voor op tafel zijn, dus het is de moeite waard om te leren hoe je ze op de juiste manier kookt.

In de meeste gevallen is het belangrijk om twee basisregels te onthouden.

De eerste is dat het vlees zo vers mogelijk moet zijn. In dit geval zal de kans op het bereiden van een sappig gerecht merkbaar groter zijn.

De tweede basisregel is het volume: de dikte van een stuk vlees mag niet groter zijn dan 1,5 cm.

vlees
Foto: © Belnovosti

Welke andere geheimen zijn het onthouden waard?

Specerijen

Dit gerecht heeft geen speciale toevoegingen nodig, omdat de hoofdsmaak de smaak van vlees moet zijn, die niet wordt “overschaduwd” door andere smaken.

In de regel worden karbonades tegen het einde van het koken bestrooid met versgemalen zwarte peper en een kleine hoeveelheid zout.

Een koekenpan kiezen

Je kunt het beste een degelijke koekenpan kiezen die voor een gelijkmatige verwarming kan zorgen. De coating is beter dan antiaanbaklaag.

Houd er ook rekening mee dat de gerechten eerst goed opgewarmd moeten worden. Dit zorgt voor een perfect gelijkmatige bereiding.

Tijd

Karbonades worden meestal bereid uit varkensvlees. De stukken worden aan beide kanten gedurende 3,5 minuten gebakken. Als u besluit een rundvleesgerecht te bereiden, besteed dan maximaal vijf minuten aan elke kant om te braden.

Maar karbonades van gevogelte worden aan elke kant 2,5 minuten gebakken.

Eerder hadden we het over welke 5 additieven koffie aromatischer en smakelijker zullen maken.