Culinair

Hoe je kipfilet op de juiste manier kookt, zodat deze zacht en sappig is – een techniek die niet iedereen kent

#image_title
469views

Kipfilet is de basis van een gezond voedingspatroon. Dit product bevat veel eiwitten en weinig vet.

Tegelijkertijd geeft het product je langdurig een energiegevoel en helpt het je het hongergevoel te vergeten.

Maar niet iedereen kookt graag zo’n product, in de overtuiging dat het gemakkelijk uitdroogt. Maar als u zich deze eenvoudige kookmethode herinnert, kunt u het probleem vergeten.

Hoe kipfilet koken

Eerst moet je de bouillon bereiden.

Filet, kip
Foto: Pixabay

Je moet water met stukjes wortel, selderij en knoflook op het vuur zetten.

Je moet ook laurier, zout en gemalen peper toevoegen. Het kan geen kwaad om er wat groen doorheen te mengen.

Zodra de bouillon kookt, kun je hem nog vijf minuten op het vuur laten staan. Dan moet je kleine stukjes borst toevoegen.

Houd het product na het koken ongeveer 2-3 minuten op het vuur onder het deksel.

Vervolgens moet het vuur worden uitgeschakeld. De filets moeten een half uur in deze bouillon afgedekt blijven.

Hierna kunt u het gerecht proberen.

Eerder vertelden we je hoe je heerlijk kip met sinaasappels kunt bakken.