Culinair

Hoe je kool heerlijk bakt: culinaire experts hebben de belangrijkste geheimen onthuld

#image_title
459views

Gebakken kool is een eenvoudig bijgerecht dat goed samengaat met een verscheidenheid aan extra ingrediënten.

Maar als je echt smakelijke en aromatische kool wilt krijgen, moet je tijdens het kookproces enkele nuances onthouden.

Allereerst moet je bedenken dat de smaak van het gerecht afhangt van hoe fijn de kool is gehakt.

Het is ook de moeite waard om de ui voor te bakken en te mengen met kool. In dit geval zal het gerecht smakelijker en aromatischer zijn.

Kool
Foto: © Belnovosti

Begin met het bakken van de kool op hoog vuur.

Zodra een kant goudbruin is, moet je de kool omdraaien.

Hierna dek je de pan af met een deksel en zet je het vuur lager. Op deze manier moet het bijgerecht nog 15-20 minuten worden gekookt.

Zout, peper en andere kruiden kunnen 5 minuten voor het einde van de bereiding worden toegevoegd.

Wat de greens betreft, is het beter om ze helemaal aan het einde van het koken toe te voegen.