Culinair

Hoe je snel malse ricotta-cheesecakes in een koekenpan kookt: een eenvoudig recept

#image_title
466views

Niet iedereen kan opscheppen dat ze perfecte cheesecakes maken in een koekenpan.

Toch klagen veel mensen dat kwarkpannenkoekjes uit elkaar vallen in de pan, aanbranden of niet erg smakelijk blijken te zijn.

Maar als je dit eenvoudige recept voor het maken van ricotta-cheesecakes gebruikt, zal dit gerecht je zeker aangenaam verrassen.

Een ander voordeel van dit gerecht is dat het goed samengaat met verschillende toevoegingen. Cheesecakes kunnen veilig worden geserveerd met zure room, poedersuiker of jam.

Syrniki
Foto: © Belnovosti

Ingrediënten

Om 4 porties te bereiden, heeft u het volgende nodig:

  • ricotta – 400 g;
  • bloem – 100 g;
  • eieren – 2 stuks;
  • suiker – 20 g;
  • zout – 1 snuifje;
  • bakpoeder – 1 theelepel.

Hoe maak je heerlijke cheesecakes?

Eerst moet je de eieren kloppen met zout en suiker.

Zodra de massa homogeen wordt, kun je deze bij de ricotta gieten.

Dit deeg moet opnieuw goed gemengd worden.

Vervolgens kunt u geleidelijk gezeefde bloem en bakpoeder toevoegen.

Hierna moet je cheesecakes vormen en deze in bloem rollen.

Je moet ze op middelhoog vuur bakken.

De pan moet worden verwarmd en ingevet met olie. De cheesecakes moeten aan elke kant ongeveer 3 minuten worden gebakken.

Het gerecht wordt nog lekkerder en smakelijker als je de cheesecakes voor het serveren met poedersuiker bestrooit en garneer met bessen.

Eerder vertelden we je hoe je wortelcheesecakes kunt bereiden zonder suiker en bloem.