Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat er niets ingewikkelds is aan het koken van kip.
Maar als je wilt dat het gerecht echt lekker en sappig wordt, kan het geen kwaad om de trucjes van professionele koks te gebruiken.
1. Week het vlees
Kip moet vooraf worden geweekt (15-20 minuten is voldoende), voorafgegaan door grondig spoelen met stromend water. De smaak van de kip wordt zeker beter als je een klein beetje zout aan het weekwater toevoegt.
2. Zorg voor lekke banden
Voor degenen die liever gemarineerde kip koken, is het de moeite waard eraan te denken dat de marinade niet diep in het vlees kan doordringen, tenzij je meerdere lekke banden maakt. Je kunt hiervoor een vork of mes gebruiken.
3. Bak niet te lang
Als u de filet in de oven te gaar maakt, is de kans groot dat deze droog en onsmakelijk wordt. De baktijd mag niet langer zijn dan 30-40 minuten.
4. Ga niet overhaast snijden
Er wordt aangenomen dat vlees niet heet mag worden gesneden. Wacht in plaats daarvan tot het op zijn minst een beetje (of beter nog, volledig) is afgekoeld.
5. Gebruik de oven
Zelfs als je besluit de kip in een koekenpan te koken, maak hem dan af in de oven – het vlees blijft nog steeds lekker en sappig, maar heeft nu een knapperige korst.