Culinair

Hoe lever heerlijk koken: weken in melk of kokend water gieten – culinaire subtiliteiten

#image_title
466views

Over de lever wordt vaak gezegd dat het, hoe je het ook kookt, hard en droog wordt, dus je moet frisdrank toevoegen of lang laten weken.

Ervaren koks zijn het niet eens met deze stelling en gebruiken een of twee beproefde methoden. Laten we het hebben over de eenvoudigste van hen.

Het is absoluut niet nodig om frisdrank toe te voegen, omdat je de lever kunt laten weken.

Waarmee moet de lever worden gevuld

De beste manier is om het product te laten weken. Vaak wordt melk gebruikt, die dan gewoon hoeft te worden uitgeschonken.

Voedsel
Foto: © Belnovosti

Maar de melk maakt de lever malser en helemaal niet bitter.

Er is een even effectieve manier: kokend water. Het heeft zijn voordelen.

Hoe je te gedragen

Spoel en reinig de lever van film, aderen, enzovoort. Snijd het vervolgens in stukjes en giet er kokend water overheen.

Wacht een paar minuten, laat het water weglopen en je kunt beginnen met frituren.

Dit is het belangrijkste voordeel: je hoeft niet lang te wachten voordat de lifehack werkt.

De smaak van de lever uit kokend water zal net zo zacht zijn als na langdurig weken in melk.

Je kunt ook onaangename geuren en bitterheid elimineren.

Eerder vertelden we je hoe je ministeriële kipkoteletten kookt.