Culinair

Hoe maak je een heerlijke vinaigrette: culinaire trucs die het gerecht zullen verbeteren

#image_title
474views

Deze salade is geliefd bij veel gezinnen en wordt vaak geserveerd tijdens de feestdagen.

Traditioneel wordt het gemaakt van gekookte groenten en augurken.

Maar om de gebruikelijke smaak rijker en interessanter te maken, moet u tijdens het kookproces enkele nuances onthouden.

Hoe de smaak van vinaigrette te verbeteren

Erwten in een recept kunnen bijvoorbeeld veilig worden vervangen door gekookte of ingeblikte bonen. De smaak van de vinaigrette wordt alleen maar interessanter.

Biet
Foto: © Belnovosti

Het is beter om groenten niet te koken, maar om ze in folie te bakken. In dit geval zal hun aroma intenser zijn en zal de salade gezonder en bevredigender zijn.

Veel mensen zijn gewend verse uien in vinaigrette te snijden. Ervaren chef-koks raden aan dit idee te verlaten.

Het is beter om dit ingrediënt te vervangen door kruiden of ingelegde uien. Hierdoor wordt de smaak zachter.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de juiste dressing voor de vinaigrette. Toch zijn velen eraan gewend zich alleen tot olie te beperken.

Huisvrouwen merken op dat het gerecht helderder zal worden als je de olie eerst mengt met een kleine hoeveelheid mosterd, citroensap of appelciderazijn.

Eerder hebben we u verteld hoe u groenten voor salades op de juiste manier kunt snijden om al hun gunstige eigenschappen te behouden.