Culinair

Hoe maak je een omelet met kwark klaar: stevig en licht – het wordt een familiegerecht

#image_title
478views

Omelet wordt meestal zonder toevoegingen bereid. Er wordt aangenomen dat het op deze manier luchtiger zal worden en niet zal uitzakken als het uit de pan wordt gehaald.

Een omelet met worst, groenten, kaas of champignons is echter veel lekkerder. Hier is nog een interessant recept.

Expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie Yulia Arkhipova, een kok en bakker van de vierde klas, vertelde hoe je een omelet met kwark kunt bereiden.

Vereist:

  • eieren – 3 stuks;
  • kwark – 1/3 kop;
  • verse champignons – 150 gr;
  • snufje zout;
  • peper naar smaak;
  • plantaardige olie.

Hoe koken

1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes, bak ze in een koekenpan met plantaardige olie.

Omelet
Foto: © Belnovosti

2. Terwijl de champignons bakken, klop je de eieren. Ze zeggen dat het beter is om dit niet met een mixer te doen, maar met een vork of garde.

3. Voeg zout en peper naar smaak en kwark toe aan het afgewerkte mengsel, meng en giet het mengsel over de champignons.

Kook afgedekt op laag vuur. Voor het serveren kun je bestrooien met verse kruiden. Eet smakelijk!

Eerder vertelden we je hoe je broccoli aan het hele gezin kunt voeren.