Culinair

Hoe maak je een zoete keizerlijke omelet klaar: een gerecht dat je ontbijt diversifieert – een eenvoudig recept

#image_title
485views

De textuur van dit gerecht doet denken aan een luchtige en malse pannenkoek.

Het ontbijt is eenvoudig te bereiden, maar iets langer dan een gewoon roerei.

Welke ingrediënten zijn nodig

  • eieren – 2 stuks;
  • suiker – 1 eetl. l.;
  • tarwemeel – 2 el. l.;
  • melk – 4 el. l.;
  • vanillesuiker – 1/2 theelepel;
  • boter – 1 eetl. l.

Je moet ook een beetje poedersuiker, twee appels of een paar verse bessen bereiden.

Hoe een omelet te koken

Voordat u met het proces begint, is het belangrijk om de eieren vooraf uit de koelkast te halen, zodat ze op kamertemperatuur zijn.

Eieren
Foto: © Belnovosti

De dooier moet van het wit worden gescheiden. Deze laatste moeten met suiker worden geslagen tot dik schuim.

De dooiers moeten worden gemengd met melk, vanillesuiker en bloem.

Vervolgens moeten beide mengsels zorgvuldig worden gecombineerd.

Leg het deeg op een voorverwarmde koekenpan.

Je kunt er stukjes geschilde appels bovenop leggen.

Voor het serveren moet het gerecht worden versierd met poedersuiker en bessen.

Eerder vertelden we je hoe je een donzige omelet in de oven kunt bereiden.