Hoe maak je pannenkoeken met yoghurt: ze worden luchtig en goudbruin – een gerecht dat je moet proberen
Dit gerecht is zacht en erg luchtig.
Ideaal voor een heerlijk ontbijt of een vullende snack.
Je maakt de lekkernij nog lekkerder als je hem serveert met noten, bessen of stukjes fruit.
Ingrediënten
Om 2-3 porties te bereiden, heeft u het volgende nodig:
- bloem – 60 g;
- suiker – 2 theelepel;
- eieren – 2 stuks;
- Griekse yoghurt – 150 g;
- bakpoeder – 2 theelepels.
Hoe maak je luchtige pannenkoeken
De bloem moet worden gezeefd en vervolgens worden gecombineerd met de rest van de bulkingrediënten.
Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren.
Vervolgens moeten beide massa’s worden gecombineerd en gemengd tot een gladde massa.
Na het deeg moet je het ongeveer 10-15 minuten laten staan, en dan kun je de pannenkoeken bakken in een verwarmde koekenpan. Het is beter om het gerecht op middelhoog vuur te bereiden.
Bak de traktatie 4-5 minuten aan elke kant. Voor het serveren kunnen pannenkoeken worden versierd met je favoriete toppings.
Eerder vertelden we je hoe je smaakvolle uienpannenkoekjes maakt.