Culinair

Hoe pastaschotel te koken: een geurig gerecht met melk- en eiervulling – een eenvoudiger recept zul je niet vinden

#image_title
484views

Als je de gebruikelijke gekookte pasta beu bent, kun je er eenvoudig een heerlijke ovenschotel van bereiden.

Het gerecht zal aromatisch, zacht en erg smakelijk zijn.

Ingrediënten

Voor 250 g pasta heb je nodig:

  • boter – 30 g;
  • eieren – 3 stuks;
  • melk – 300 g;
  • kaas – 100 g;
  • paneermeel – 1 theelepel.

Bovendien moeten kruiden worden bereid voor een helderdere smaak.

Pasta
Foto: © Belnovosti

Hoe maak je een pastaschotel

De pasta moet worden gekookt tot hij half gaar is.

Zodra het water is afgetapt, kun je de boter toevoegen.

Daarna moeten ze worden gekoeld. Op dit moment kunt u beginnen met het voorbereiden van de vulling.

Meng hiervoor eieren, melk, zout en peper en geraspte kaas.

De ovenschaal moet worden ingevet met plantaardige olie en bestrooid met paneermeel.

De pasta moet worden gevuld met de resulterende saus.

Het gerecht mag niet langer dan 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) worden gebakken.

Voor het serveren kan de braadpan opnieuw worden bestrooid met geraspte kaas.

Eerder vertelden we je hoe je pasta op de juiste manier kookt.