Culinair

Hoe perfecte aardappelen bakken: kinderen zullen vergeten dat fastfood bestaat

#image_title
487views

Het lijkt erop dat de aardappel zelf eenvoudig is en dat alles wat verbeterd kon worden, is gedaan. Zelfs gebakken aardappelen kunnen zelfs tot in de perfectie worden bereid.

Probeer dan zeker dit aardappelrecept.

Vereist:

  • aardappelen – 1 kg;
  • vet of plantaardige olie – 5 el. l.;
  • knoflook – 1 kop;
  • aromatische kruiden om uit te kiezen;
  • zout naar smaak.
Aardappel
Foto: © Belnovosti

Hoe koken

1. Schil de aardappelen. Snijd het in twee helften of in vieren en spoel het vervolgens af om overtollig zetmeel te verwijderen.

2. Giet kokend water in de pan en breng aan de kook, voeg zout toe en kook gedurende 15 minuten.

3. Giet het water af en wacht tot de aardappelen droog zijn.

4. Vet de ovenschaal in met plantaardige olie en voeg aardappelen, vet (varkensvlees of gevogelte) toe, voeg kruiden en knoflook toe.

De aardappelen moeten in één laag liggen en de plakjes mogen elkaar niet raken.

5. Bedek de pan met folie en plaats in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Verwijder 20-25 minuten voor het einde van de bereiding de folie zodat de aardappelen bruin worden en bestrooi met aromatische kruiden.

Eerder vertelden we je hoe je perfecte pannenkoeken bakt.